Un avion s-a lovit de un stalp si s-a rasturnat

avionUn bărbat de 38 de ani, ce pilota un avion de agrement ultrauşor, a scăpat teafăr dintr-un mic accident aviatic, după ce aparatul de zbor s-a lovit de un stâlp de telefonie, în timpul unei aterizări forţate efectuate joi noaptea pe un drum forestier din satul băcăuan Bălăneasa, comuna Livezi, la circa 20 de km de municipiul Oneşti.

„Avionul a ajuns cu bine la sol, dar din cauza denivelărilor de pe drumul forestier s-a dezechilibrat, a lovit cu una din aripi un stâlp din lemn şi s-a răsturnat. Pilotul, din Piatra Neamţ, a afirmat că a avut probleme în timpul zborului ca urmare a unei rafale puternice de vânt”, a declarat primarul comunei Livezi, Gioni Crăciun.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, cpt. Andrei Grecu, nu a fost necesară intervenţia pompierilor sosiţi la faţa locului, după un apel la 112, pentru că „avionul nu a luat foc şi nici nu a fost necesară descarcerarea pilotului”.

Pilotul a refuzat efectuarea unui control medical la Spitalul din Oneşti şi a rămas lângă aparatul de zbor, ce nu mai poate fi utilizat ca urmare a avariei cauzate de lovirea stâlpului de telefonie.

O comisie de specialişti a demarat, vineri, o anchetă pentru a stabili cauzele aterizării forţate.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.