Un bărbat a murit în Maramureș, fiind luat de viitură cu tot cu căruță

Un bărbat a murit în Maramureș, fiind luat de viitură cu tot cu căruță

Intervenție mai puțin obișnuită la Săcel, miercuri, în jurul orei 14.00. Un bărbat din localitate a intenționat să treacă râul cu căruța, însă a fost luat de apele învolburate.

La fața locului s-au deplasat echipaje de prim ajutor, respectiv de descarcerare de la Bogdan Vodă și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. Victima a fost resuscitată, întrucât intrase în stop cardiorespirator.

În pofida manevrelor de resuscitare, bărbatul a decedat. Avea 63 de ani, era căsătorit și avea trei copii, dar și nepoți. Cel mai probabil, bărbatul a intenționat să își spele ștraful, moment în care apele învolburate au răsturnat căruța. Încercând să dezlege caii să nu se înece, bărbatul ar fi fost lovit de unul dintre animale și s-a prăbușit în apa râului Iza.

„Este pod în zonă, numai că el a vrut să spele ștraful și de aceea a intrat prin apă. Nu e așa adâncă, e cam 80 de centimetri, numai că debitul râului Iza este destul de mare. Cam șapte metri e traversarea râului. În momentul în care a intrat, apa a răsturnat căruța, cu tot cu cai. El a vrut să desprindă caii din ham, să nu se înece. În momentul acela, probabil că un cal l-a lovit în disperare, sau poate s-a lovit el în încercarea de a-i salva, cert este că a căzut în apă. Cam 50 de metri l-a dus apa. A sărit un tânăr să-l salveze și l-a scos din apă. L-au resuscitate, dar în zadar. Aveam cam 63-64 de ani, era căsătorit, avea trei copii și avea și nepoți. Era un bun gospodar și un om în putere. Nu ar fi căzut în apă dacă nu s-ar fi lovit cumva”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Gavrilă Dologa, primarul comunei Săcel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.