Un bărbat din Moisei la „FURAT” de lemne în Borşa!

lemneÎn urma unor activităţi desfăşurate, poliţiştii au prins în flagrant trei persoane care tăiau ilegal arbori pe raza comunei Remeţi iar la Borşa au depistat un bărbat care transporta lemn fără a avea documentele legale.

Pentru protejarea fondului forestier şi identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care nu respectă legislaţia în acest domeniu, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Sarasău şi cei din Borşa au acţionat pe raza de competenţă. La Sarasău, alături de poliţişti, la acţiune au participat şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Sighetu Marmaţiei şi poliţişti de la Sectorul Poliţie de Frontieră Sarasău.

În cadrul activităţilor desfăşurate pe raza localităţilor Remeţi, Săpânţa şi Câmpulung la Tisa, participanţii la acţiune au controlat şase mijloace de transport şi două exploatări forestiere. Astfel, au constat o infracţiune şi trei contravenţii şi au confiscat aproape 40 mc lemn de esenţă fag şi două motoferăstraie mecanice.

Exemplu: în locul numit „Nula” de pe raza comunei Remeţi, au fost prinşi în flagrant trei bărbaţi din localitate, în timp ce tăiau lemn de fag, verde şi nemarcat. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au găsit şi confiscat 21 de arbori, în valoare de 5 500 de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

La Borşa, poliţiştii au acţionat pe drumurile publice din oraş pentru a verifica dacă se respectă prevederile legale în domeniul transportului de material lemnos. Astfel, în jurul orei 20.30, pe strada Libertăţii, a fost identificat un bărbat de 30 de ani din Moisei ce transporta cu un autovehicul aproape 18 mc lemn de esenţă răşinoase.

Întrucât bărbatul nu a prezentat avizul de însoţire, materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Alpina Borşa iar şoferul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 5 000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.