Un biciclist a decedat în urma unui accident rutier. Alţii 11 au fost sancţionaţi pentru abateri rutiere.

Indicatorul „Cedează trecerea” are semnificaţie inclusiv pentru biciclişti! Un tânăr de 23 de ani, care a ignorat semnificaţia acestui indicator rutier şi a pătruns în intersecţia străzii Fabricii cu strada Europa din Baia Mare fără să se asigure, a fost surprins şi accidentat de o autoutilitară. Din păcate, impactul i-a fost fatal biciclistului, care a decedat.

Conducătorul autoutilitarei, un sălăjean de 36 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă şi se continuă cercetările.

În cadrul activităţilor desfăşurate ieri, pe raza municipiului Baia Mare, poliţiştii Biroului Rutier au aplicat aproape 100 de sancţiuni de sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe au fost aplicate şoferilor însă au fost amendaţi şi 11 biciclişti care şi-au pus viaţa în pericol ignorând respectarea normelor rutiere.

Poliţiştii rutieri încurajează deplasarea cu bicicletele însă le reamintesc bicicliştilor că, pentru a nu deveni victime, trebuie să respecte regulile de circulaţie pe drumurile publice, să fie prudenţi şi să se asigure temeinic atunci când traversează sau schimbă direcţia de mers! Orice abatere poate fi fatală!

Foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.