Un borșean trimis în judecată pentru ucidere din culpă. AFLA de ce

accident-constructiiUn borșean trimis în judecată pentru ucidere din culpă. AFLA de ce!

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au finalizat cercetările şi au dispus, la data de 04.02.2016, trimiterea în judecată a inculpatului DANCIU IOAN, pentru săvârşirea infracţiunilor de neluarea măsurilor de securitate în muncă, prevăzută de art.37 alin.3 din Legea nr.319/2006 (forma în vigoare la 19.10.2013) şi ucidere din culpă, prevăzută de art.178 alin.2 Cod penal din 1969, cu aplicarea art.33 lit.b Cod penal din 1969 şi art.5 Cod penal.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Inculpatul Danciu Ioan, în cursul lunii octombrie 2013, nu a luat măsurile de securitate în muncă, prevăzute de H.G. nr.300/2006 şi H.G. nr.1146/2006, la executarea unor lucrări de edificare a unor construcţii din oraşul Borşa, judeţul Maramureş, creând o stare de pericol care s-a concretizat prin aceea că o parte componentă a instalaţiei utilajului de ridicat a cedat, provocând leziuni traumatice victimei T.C.C., care au condus la decesul acesteia la data de 20.10.2013.

Conform ptmaramures.mpublic.ro dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Vişeu de Sus.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.