Un cetăţean din Bangladesh şi un pakistanez opriţi la frontiera de nord a ţării

 

politia-de-frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret au predat autorităţilor de frontieră din Ucraina doi cetăţeni asiatici care au fost depistaţi în timp ce încercau să intre ilegal în România, pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

 La data de 18 decembrie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.30, lucrătorii noştri au depistat, în apropierea frontierei de stat, două persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care au constatat că acestea nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoanele sunt un cetăţean pakistanez şi unul din Bangladesh, cu vârste de 43 respectiv 18 ani.

Persoanele în cauză au declarat că au trecut pe jos frontiera de stat din Ucraina, cu intenţia de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.