Un consorţiu de firme româno-austriece-italiene au câștigat licitația pentru lucrările de execuţie a telegondolei din staţiunea montană Borşa

Un consorţiu de firme româno-austriece-italiene au câștigat licitația pentru lucrările de execuţie a telegondolei din staţiunea montană Borşa

Licitaţia pentru lucrările de execuţie a telegondolei din staţiunea montană Borşa, situată la poalele Munţilor Rodnei, a fost câştigată de un consorţiu de firme româno-austriece-italiene, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş.

Potrivit acestuia, lucrarea urmează a fi executată în urma licitaţiei de Asocierea Technoalpin Italia Spa – Yanis România SRL cu furnizor de echipament Doppelmayr Austria GmbH, singura asociere care a depus oferta tehnică şi financiară, prin urmare ei sunt cei care vor lucra efectiv la acest proiect, considerat a fi unul dintre cele mai mari la nivel naţional. ‘O dorinţă mai veche a borşenilor va deveni în scurt timp realitate.

Vor fi investiţi 104 milioane de lei în construcţia unei instalaţii de transport pe cablu, pârtie de schi şi parcare. Această investiţie va genera o creştere a locurilor de cazare din oraş cu 3.000 de noi locuri şi automat o creştere direct proporţională a locurilor de muncă. Şi bugetul local va beneficia de venituri suplimentare după această investiţie’, a declarat Sorin Timiş.

În urmă cu o săptămână, ministrul Turismului semna în oraşul Borşa, în prezenţa reprezentanţilor Consiliului Judeţean Maramureş, contractul de finanţare a investiţiei evaluate la peste 18 milioane de euro. Proiectul unei pârtii olimpice în staţiunea montană Borşa a debutat în anul 2002, când a fost montată o instalaţie de telescaun, iar în anul 2008 a fost semnat un nou contract cu o firmă din Bucureşti pentru instalarea unei telegondole. Lucrările au început, însă în anul 2011 investiţia s-a blocat.

Conform noului proiect, instalaţia de transport pe cablu de tipul Telegondolă debraiabilă de 8 locuri cu staţie intermediară cu capacitatea de 1.600 persoane/h, a pârtiei de schi în lungime de 2.850 m cu o lăţime medie de 60 m dotată cu instalaţie de zăpadă artificială şi nocturnă, a lacului de acumulare şi a parcării etajate va aduce profit pentru întregul oraşul Borşa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.