Un FENOMEN extrem de rar afectează România. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva în ultimii 100 de ani

termometruTemperatura globală înregistrată în luna martie este cea mai ridicată din ultimii 100 de ani. Comparată cu media temperaturilor din secolul trecut, luna martie 2016 a fost mai caldă cu 1,07 grade Celsius, potrivit datelor furnizate de Agenţia Japoneză de Meteorologie.

Dacă experţii meteorologi credeau că luna februarie a fost un nou record, depăşind cu 1,04 grade Celsius media temperaturilor pentru această lună din ultimii 100 de ani, martie i-a contrazis, informează zf.ro. Temperaturile vor urca până la 30 de grade Celsius în mai multe regiuni din România, iar luni temperaturile vor fi specifice mijlocului verii, a declarat meteorologul Maria Tomescu.

Cifrele au fost confirmate şi de NASA, astfel că luna trecută este oficial înregistrată ca fiind cel mai cald martie din ultimii 100 de ani.

Schimbările climatice puternice îi iau prin surprindere pe meteorologi. Dacă 2015 a fost declarat cel mai cald an din istoria măsurătorilor de la 1850 încoace, experţii se aşteaptă ca 2016 să depăşească toate recordurile.„Chiar dacă creşterile de temperatură la nivel global se datorează în principal lui El Niño, acestea anomalii sunt şi rezultatul încălzirii globale continue cauzate de acţiunile oamenilor”, a explicat Stefan Rahmstorf, climatolog german.

Meteorologii se aşteaptă ca fenomenul El Niño să se sfârşească la finalul anului 2016, însă efectele lui se vor face simţite şi anul următor.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.