Un meci cât o finală: HCM Baia Mare – Buducnost

hcmBuducnost, deținătoarea trofeului EHF Champions League, vine în Baia Mare pentru o întâlnire oficială cu HCM, vicecampioana României. Confruntarea are loc mâine, de la ora 14.00, și este prilejuită de prima manșă din sferturile Ligii Campionilor. Miza este obținerea unui bilet pentru Final 4, lupta finală pentru careul cu ași din EHF Champions League urmând să fie dată în 10 aprilie, în Podgorica.

În sferturile Ligii Campionilor, HCM Baia Mare va întâlni Budcnost, campioana Muntenegrului și deținătoarea trofeului EHF Champions League. Se vor afla față în față două echipe de calibru diferit, dacă este să privim și numai spre palmaresul celor două  adversare în Liga Campionilor: HCM Baia Mare joacă pentru a treia oară în prestigioasa competiție, în timp ce Buducnost evoluează pentru a 20-a oară în EHF Champions League. Și dacă pentru vicecampioana României nivelul sferturilor de finală este cel mai înalt atins, Buducnost a câștigat în 2012 și 2015 trofeul, a mai jucat o finală în 2014, în semifinale s-a oprit de șase ori, iar în sferturi de două ori. Diferența de experiență dintre cele două echipe nu o sperie, însă, pe Luciana Marin, care declara recent: ”Cred că dacă suntem unite și dacă intrăm în teren cu atitudine de învingătoare putem învinge orice echipă!”.

Adevărul este că dacă palmaresul înclină mult balanța în favoarea campioanei din Muntenegru, parcursul recent în Main Round scoate în lumina reflectoarelor echipa din Baia Mare. Asta pentru că HCM, intrată în faza grupelor principale fără niciun punct (după ce în Grupa A câștigase doar în fața lui RK Krima Mercator), a legat cinci victorii în Grupa 1 principală, învinsă fiind doar de campioana Ungariei, în deplasare. De cealaltă parte, Buducnost, a ieșit neînvinsă din Grupa D, dar a pierdut două dintre confruntările Grupei 2 principale (în deplasările de la Györi Audi ETO KC și HC Vardar). ”Sunt mulțumit de modul în care ne-am pregătit pentru acest meci. Consider că Baia Mare are jucătoare foarte valoroase, precum Pineau sau Jezic, iar echipa este una de înaltă clasă. Știm la ce să ne așteptăm de la acest meci și nu pot spera decât că jucătoarele care au revenit de la echipele lor naționale au avut timpul necesar să se recupereze!”, a declarat Dragan Adzic, antrenorul Buducnost, citat de site-ul oficial al echipei.

Și fiindcă tot veni vorba despre calificările la Jocurile Olimpice, să spunem că meciul de mâine va prilejui o reîntâlnire întreCristina Neagu, starul echipei din Pogorica, și colegele sale de la echipa națională a României. ”Va fi un meci special pentru mine, dar sper să plec din Baia Mare cu o victorie. Nu am vorbit la națională cu fetele, acolo ne-am concentrat strict pe calificarea la Jocurile Olimpice”, mărturisea Neagu, citată de eurohandball.com.

Partida dintre HCM Baia Mare și Buducnost se joacă mâine, începând cu ora 14.00, în sala sporturilor ”Lascăr Pană”. Partida va fi arbitrată de croații Dalibor Jurinovic și Marko Mrvica. Delegat EHF: Edeltraut Berthold (Austria). Observator EHF: Janko Pozeznik  (Slovacia).

”Să ne bucurăm că jucăm în sferturile de EHF Champions League! Suntem fericiți că am adus în Baia Mare deținătoarea trofeului Ligii Campionilor și ne dorim să facem mâine un joc foarte bun!”, a declarat antrenorul Aurelian Roșca.

Manșa secundă este programată pentru 10 aprilie, în Complexul Sportiv Moraca din Podgorica.

sursa:hcmbaiamare.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.