Un medicament folosit pentru pisici ar putea fi mai eficient decât Remdesivir în tratarea pacienților cu COVID-19, susține o organizație pentru drepturile consumatorilor

Un medicament folosit pentru pisici ar putea da rezultate mai bune în cazul pacienților cu coronavirus decât medicamentul Remdesivir, folosit în momentul de față pentru tratarea lor, susține o organizație pentru drepturile consumatorilor.

Activiștii pentru drepturile consumatorilor de la organizația Public Citizens au făcut un apel la compania farmaceutică americană Gilead Sciences să testeze potențialul unui antiviral folosit pentru tratarea coronavirozei la pisici.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Acest antiviral, cunoscut sub denumirea de GS-441524, a dat rezultate bune în tratarea peritonitei infecțioase felie, o afecțiune ce poate fi fatală, care e cauzată de coronavirusul felin.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Se pare că acest antiviral este înrudit chimic cu Remdesivirul, iar în momentul de față este comercializat doar pe piața neagră fiindcă Gilead nu a depus actele pentru obținerea aprobărilor din teama de a nu pune în pericol obținerea licenței pentru Remdesivir.

Gilead Sciences ar fi ales Remdesivir din considerente financiare

Activiștii de la organizația Public Citizens insistă pe reluarea cercetărilor privind acest antiviral și testarea lor pe oameni, punctând faptul că pe animale a fost deja testat și că s-a dovedit a fi un tratament foarte sigur și eficient.

Mai mult, reprezentanții organizației non-profit au acuzat Gilead Sciences că a ales, în primă fază, Remdesivir în loc de GS-441524 din motive financiare. Acest antiviral era mai avansat și își dovedise deja eficiența în lupta cu un agent patogen din familia coronavirusurilor.

„În plină pandemie, în vremuri de criză, vedem cum principala preocupare a giganților pharma este să-și maximizeze profiturile, prin scoaterea pe piață a celor mai scumpe medicamente”, a afirmat dr. Michael Abrams, cercetător la Public Citizens.

Rezultate impresionante după tratamentul cu Remdesivir

Potrivit ultimelor rezultate anunțate de compania farmaceutică americană Gilead Sciences, medicamentul Remdesivir a redus cu 62% riscurile mortalității pacienților cu COVID-19.

Conform studiului, în a 14-a zi de tratament, rata mortalității pacienților tratați cu Remdesivir a fost de 7,6% și în cazul celor care nu au fost tratați cu acest medicament rata a fost de 12,5%. Analiza arată şi că 74,4% dintre pacienţii trataţi cu Remdesivir s-au vindecat până în a 14 zi, faţă de 59% care nu au beneficiat de acest tratament.

La acest studiu au participat 312 pacienți tratați cu Remdesivir și 818 pacienți, care aveau aceeași severitate a bolii, și care au primit îngrijiri medicale obișnuite.

SURSA

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.