Un nou atac terorist: Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 12 au fost rănite.foto

Un nou atac terorist: Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 12 au fost rănite.foto

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 12 au fost rănite după o explozie care a afectat un autocar turistic ce se afla în zona Giza, în apropierea piramidelor din Egipt, informează Russia Today. Potrivit sursei citate, este vorba despre un autocar cu turişti vietnamezi.
Autobuzul transporta 14 turişti vietnamezi, a precizat ministerul într-un comunicat, citat de Agerpres. Atacul s-a produs în jurul orei locale 18:15 (16:15 GMT), în apropierea unui zid de pe strada Marioutiya.

„Un dispozitiv exploziv artizanal a explodat la trecerea unui autobuz care transporta 14 turişti vietnamezi”, a precizat ministerul într-un comunicat, precizând că există „doi morţi şi zece răniţi” în rândul turiştilor. Şoferul şi un angajat al companiei de turism au fost şi ei răniţi, potrivit sursei citate.

Forţele de securitate au fost desfăşurate la faţa locului, a mai precizat ministerul, alături de zeci de poliţişti şi pompieri. Poliţia a declanşat o investigaţie, a mai precizat sursa citată.

Potrivit Reuters, atacul terorist s-a produs la mai puţin de 4 km de celebrele piramide de la Gizeh.

Egiptul a fost ţinta a numeroase atacuri comise de grupări extremiste, vizând în principal forţele de securitate şi minoritatea creştină coptă.

Securitatea a fost întărită în siturile turistice din Egipt, în urma acestor atacuri, notează AFP.Citeste mai mult pe RTV.NET

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.