Un nou atac terorist în urma cu puţin timp: 13 persoane și-au pierdut viața. Numărul răniţilor este de cel puţin 25

Un nou atac terorist în urma cu puţin timp: 13 persoane și-au pierdut viața. Numărul răniţilor este de cel puţin 25

VEZI:O ofertă de nerefuzat. Paşte exotic in Sri Lanka – Plecare: 25 aprilie – 7 nopti / 9 zile

Cel puţin 13 persoane, printre care zece civili, au fost ucise luni în două explozii succesive în oraşul Idlib, controlat de organizaţia jihadistă Hayat Tahrir al-Sham (HTS), în nord-vestul Siriei, a comunicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (ODSO), citat de AFP şi dpa.

HTS, dominat de fosta aripă siriană a reţelei Al-Qaida, controlează toată regiunea Idlib, în care se mai află un număr mic de rebeli, precum şi celule în adormire de jihadişti ai grupării Stat Islamic (SI).

Printre cei ucişi se numără zece civili, dar identităţile celorlalţi trei sunt neclare deocamdată, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel.

Numărul răniţilor este de cel puţin 25, a indicat aceeaşi sursă.

Un activist aflat în apropiere a declarat că două maşini-capcană au sărit în aer, cea de-a doua atunci când la faţa locului au sosit ambulanţe pentru evacuarea răniţilor.

‘A doua explozie a mărit numărul victimelor, pentru că s-a produs atunci când la locul exploziei soseau oameni şi ambulanţe’, a relatat acesta pentru dpa, sub rezerva anonimatului.

Atentatul survine la câteva zile după ce preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut Turciei şi Iranului să ajute la ‘distrugerea completă’ a ‘focarului terorist’ din regiunea Idlib, care se învecinează cu Turcia.

Rusia şi Iran sprijină regimul preşedintelui Bashar al-Assad în războiul civil din Siria. Turcia, care sprijină anumite grupări rebele antiguvernamentale, a încercat să împiedice o ofensivă la Idlib, care ar putea declanşa un val de refugiaţi spre teritoriul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.