Un NOU ATENTAT TERORIST în urmă cu puţin timp. 95 morţi şi peste 150 de răniţi

O explozie puternică a avut loc, sâmbătă în capitala Afganistanului, Kabul, într-o zonă în care se află mai multe ambasade străine şi clădiri ale Guvernului şi provocând mai multe victime, informează site-ul postului BBC şi al agenţiei Reuters.

Bilanţul atacului de la Kabul a crescut la 95 de morţi şi 158 de răniţi, potrivit BBC, acesta fiind cel mai sângeros atentat din capitala afgană din ultimele trei luni.

Atacul a fost revendicat de talibani şi este cel mai sângeros din octombrie 2017, când 176 de oameni au fost ucişi în Afganistan în decurs de o săptămână. În urmă cu o săptămână, talibanii au ucis 22 de persoane într-un hotel de lux din Kabul.

Autorităţile locale au anunţat că este vorba despre un atentat sinucigaş cu bomba.

Explozia a avut loc lângă o clădire veche a Ministerului de Interne, care se afla în apropierea unor sedii oficiale ale Uniunii Europene şi în apropierea Consiliului pentru Pace.

Gruparea talibană a revendicat atacul, iar unii martori relatează că ar fi fost folosită o ambulanţă pentru a ascunde bomba.

Martorii au mai adăugat că zona era aglomerată la momentul atacului.

Cu o săptămână în urmă, cel puţin patru indivizi au deschis focul asupra oamenilor aflaţi în incinta hotelului Intercontinental din Kabul.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.