Un nou scandal în învăţământ. Mai mulţi profesori, anchetaţi pentru luare de MITĂ cu scopul promovării corigenţelor

Doi profesori de la Colegiul „Toma Socolescu”, din Ploieşti, au fost plasaţi sub control judiciar după ce ofiţerii DGA Prahova au adunat probe care să dovedească faptul că dascălii au luat mită de la elevi pentru promovarea unor corigenţe.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au început urmărirea penală într-un dosar în care un profesor de economie de la Colegiul „Toma Socolescu” din Ploieşti este bănuit că a luat mită, iar un alt profesor, de matematică, de complicitate la luare de mită, fiind intermediarul primului.

Sursele citate arată că denunţul a fost realizat de un elev, care a spus că i-a fost cerută suma de 500 de lei ca să promoveze examenul de corigenţă.

La finele lunii iunie, profesorul de economie a fost prins în flagrant în timp ce luat 1.000 de lei de la doi elevi.

Potrivit Mediafax, la percheziţii, anchetatorii au găsit banii daţi de denunţător, dar şi de către alţi elevi, fiind ridicată suma de 6000 de lei.

Sursele judiciare citate au declarat că profesorul de matematică a primit de la cinci elevi suma de 2.400 de lei, cu promisiunea că îi va ajuta să treacă examenul de corigenţă de la disciplina colegului său. Din această sumă, dascălul a oprit 900 de lei, 200 i-a primit pentru intermediere, iar 1.500 de lei i-a dat profesorului de economie.

Pe lângă profesori, şase elevi sunt cercetaţi pentru dare de mită.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.