Un nou val de decese cauzate de coronavirus în Maramureșul. Crește și numărul persoanelor infectate în județ

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, în sistem integrat, 83 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore. Au fost angrenate 75 de efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, igienizarea frecventă a mâinilor), pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de către persoanele carantinate/izolate în locația declarată. În executarea misiunilor au fost utilizate 24 mijloace de mobilitate.

Pe perioada executării misiunilor au fost identificate trei persoane care nu a respectat măsurile de protecție individuală. La TELVERDE 0800 800 165 s-a primit o sesizare referitoare la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care este în verificare de către instituțiile abilitate.

S-au verificat pentru respectarea măsurilor stabilite în această perioadă peste 50 de agenți economici. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru prevenirea, limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției deține următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:

🔹18078 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹91 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹8 persoane decedate în ultimele 24 de ore;
🔹3339 pacienți vindecați;
🔹247 pacienți internați în spital;
🔹nouă pacienți internați la ATI, din care trei pacienți intubați;
🔹4881 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹2033 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹62004 teste efectuate până în prezent;
🔹972 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳753 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.