Un sat fantomă, dispărut în 1992, a reapărut după 30 de ani în Spania. Oamenii se grăbesc să vadă ruinele înfricoșătoare

Un sat fantomă scufundat în urmă cu 30 de ani a reapărut la suprafaţă după ce o secetă majoră a secat un baraj de la granița Spaniei cu Portugalia.

Satul Aceredo, din regiunea Galiția, din Spania, a reapărut de sub râul Limia, pentru prima dată din 1992, când zona a fost inundată pentru a face loc unui baraj. Lacul de acumulare Alto Lindoso se află în prezent la 15% din capacitatea sa, după o secetă care s-ar putea agrava în următoarele săptămâni, a avertizat o sursă din Ministerul Protecției Mediului.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna februarie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

„Parcă nu se întâmplă în realitate, totul pare desprins dintr-un film. Mă simt trist. Probabil că astfel de lucruri se vor tot întâmpla în anii următori, din cauza secetei și a schimbărilor climatice„, spune Maximino Perez Romero, un bărbt în vârstă de 65 de ani, din orașul La Coruña.

Ruinele înfricoșătoare au atras mulțimi de turiști din Spania, dar şi din străinătate, aceştia descoperind rămășițe care formau cândva uși sau grinzi, acoperișuri pe jumătate prăbuşite sau grămezi de sticle în fața a ceea ce a fost odată o cafenea.

Primarul regiunii de care aparține satul Aceredo a dat vina pe lipsa precipitațiilor, dar Maria del Carmen Janez a adăugat că situația a fost agravată de „exploatarea destul de agresivă” a companiei portugheze de electricitate EDP, care administrează lacul de acumulare.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.