Un suedez publică 10.000 de articole pe zi în Wikipedia

Deși pare greu de crezut, un singur om, suedezul Sverker Johansson, este autorul a nu mai puțin de 8,5 % din totalul articolelor din Wikipedia, el publicând în ultimii șapte ani 2,7 milioane de texte, relatează miercuri ziarul spaniol ‘Abc’.

Randamentul său este de invidiat: 10.000 de articole într-o zi bună de lucru. Această performanță este posibilă grație unui soft, pe care l-a botezat ‘Lsjbot’, care caută informații în baze de date fiabile și le rezumă sub formă de articol, după cum scrie publicația ‘Gizmodo’.

Metoda sa nu este unanim apreciată, principala critică ce i se aduce fiind lipsa de creativitate, dar Wikipedia o acceptă de mai mulți ani. Fundația care se află în spatele celei mai citite enciclopedii on-line are un colectiv de editori specializați, care revizuiesc și aprobă textele.

Johansson abordează teme precum geografie, istorie, inginerie, în articole de dimensiuni nu prea mari, cuprinzând date și informații bazice legate de subiectul respectiv.

Majoritatea contribuțiilor sale sunt în limba suedeză, ceea ce explică, într-o mare măsură faptul că versiunea lingvistică în suedeză a Wikipediei este una dintre cele mai extinse. Sverker Johansson publică și texte în vietnameză, limba maternă a soției sale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.