Un tânăr maramureșan a chinuit un câine. Poliția s-a autosesizat după ce imaginile au apărut on-line

În baza imaginilor video apărute în spațiul public și a informațiilor deținute, în urma cărora un tânăr exercită acte de violență asupra unui exemplar canin , aseară, 28 noiembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au deplasat în localitatea Chelința, orașul Ulmeni.

Persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un tânăr de 19 ani din Chelința, iar din cercetările efectuate s-a constatat că fapta s-ar fi săvârșit în localitatea Chelința.

 

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor și cei din Ulmeni s-au deplasat în zona ”Între plopi”, iar într-un pârâu a fost identificat cadavrul exemplarului canin care face obiectul sesizării. Cadavrul aparținea unui exemplar canin, mascul, din rasă comună, talie medie, de culoare negru-crem.

Exemplarul canin a fost transportat la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a mecanismului de producere al decesului.

Din audierea în calitate de martor a persoanei care a efectuat înregistrarea care a apărut pe rețelele de socializare, s-a concluzionat faptul că actele de violență au fost exercitate la data de 26 noiembrie a.c., în vecinătatea locului în care a fost descoperit cadavrul.

 

În baza celor constatate, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, faptă prev. de art. 25 alin. 3, lit. a din Legea nr. 205/2004 privind Protecția Animalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.