Un taximetrist din Baia Mare, erou de 13 900 de lei. A dejucat o escrocherie marca “Accidentul”

masina-taxi_resize-680x365Un taximetrist şi-a dat seama că o femeie din localitatea Coaş este pe punctul de a deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune şi a anunţat poliţia. Banii femeii,  de lei, nu au mai ajuns la escroci.

La data de 09 martie a.c., poliţia a fost sesizată de un taximetrist că a fost contactat de o femeie care, contra cost, i-a solicitat să se deplaseze în localitatea Coaş unde o altă persoană îi va înmâna o sumă de bani pe care să o depună într-un cont.

Taximetristul a dat curs solicitării şi, în timp ce se întorcea cu banii spre Baia Mare, şi-a dat seama că poate fi vorba despre o înşelăciune şi a anunţat poliţia.

El a fost îndrumat să meargă la cea mai apropiată unitate de poliţie pentru clarificarea situaţiei.

Din primele verificări efectuate, poliţiştii au stabilit că femeia din Coaş a fost sunată anterior de o persoană care a pretins că este medic şi că urmează să o opereze pe fiica ei care a avut un accident de circulaţie.

Aceasta i-a spus că intervenţia chirurgicală se va face contra-cost astfel că trebuie să depună într-un cont 13 900 de lei.

Banii au fost restituiţi victimei iar poliţiştii continuă activităţile de cercetare şi investigare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a autorilor.

Prin buna credinţă şi spiritul civic de care a dat dovadă, un taximetrist a reuşit să prevină păgubirea unei femei din Coaş cu suma de 13 900 de lei.

O astfel de atitudine este demnă de laude şi un exemplu de urmat.

Poliţiştii încurajează cetăţenii să manifeste spirit civic atunci când observă sau deţin informaţii despre comiterea unei fapte antisociale şi să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze Serviciul Unic Apeluri de Urgenţă 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.