În perioada 21-24 noiembrie 2024, Palatul Copiilor din Baia Mare, reprezentat prin director, prof. dr. Ion Iuga, a fost gazda celei de-a XI-a ediții a Proiectului educațional național „Vis de iarnă”.
Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a fost reprezentat de domnul prof Mureșan Mihai, inspector școlar pentru activitățile extrașcolare, care a transmis mesajul domnului inspector școlar general prof. Pop Mihai Cosmin.
Proiectul aflat în Calendarul Proiectelor Educative Extrașcolare Naționale și Internaționale finanțate de către Ministerul Educației, desfășurat sub egida Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, în parteneriat cu Școala Gimnazială „George Coșbuc” din Sighetu Marmației, Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj Napoca și Asociația Culturală Unirea, a reunit elevi extraordinar de talentați și bine pregătiți, însoțiți de profesori coordonatori din toate colțurile țării, Botoșani, Iași, Călărași, Gorj, Timișoara, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Teleorman, Brașov, Sibiu, Constanța, Suceava, Galați, Alba, Hunedoara, Olt, Maramureș și din municipiul București.
Cele 4 secțiuni: Secțiunea Simpozion – Concurs de creații literare cu tema: „Iarna de odinioară versus iarna actuală”, desfășurat în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”, ateliere de Arte Plastice și Lucrări Tridimensionale desfășurate la sediul Palatului Copiilor Baia Mare din strada Culturii nr. 7A, precum și Secțiunea – Interpretare vocală, colinde tradiționale, cu care ne-au încântat sufletele și auzul, cete, grupuri de colindători precum și interpreți solo, acompaniați de către orchestra „Comorile Maramureșului” de la Palatului Copiilor Baia Mare, dirijor prof. Lucian Madiar, pe scena Colegiului de Arte din Baia Mare. „Elevii au dat dovadă de mult talent, originalitate, creativitate și ingeniozitate, în abordarea temelor propuse de către organizatori, fiind recompensați cu premii pe măsura eforturilor depuse, bucurându-se totodată, alături de gazde de cadrul feeric conferit de prima zăpadă de pe meleagurile maramureșene, de mantia albă care a completat tabloul, împlinind visul nostru, al organizatorilor dar mai presus, al copiilor și tinerilor participanți”, arată organizatorii.