Un VIDEO excepțional! Povestea unui maramuresean difuzată de France2

Alin-Ciprian-Cindea-e1445326933189-680x365Povestea preotului greco-catolic, Alin Ciprian Cîndea, născut în 1978 la Vima Mică,  fost colaborator la Radio Vatican, a absolvit, printre alte studii teologice de la noi și Universitatea Pontificală Saleziană din Roma, originar din localitatea Vima Mică din județul Maramureș, dar care locuiește și slujește în orașul Beclean, județul Bistrița-Năsăud,  a ajuns să fie difuzată de canalul de televiziune FRANCE 2, într-un reportaj special.

Realizatorii emisiunii duminicale dedicată Bisericilor la France 2 au ales să filmeze și la Beclean un reportaj, iar  preotul ardelean a fost personajul principal.

„Realizatorul emisiunii a venit într-o recunoaștere anul trecut, iar eu am fost cel care l-a ajutat să descopere mai multe zone specifice de la noi, l-am ajutat în demersul său. Atunci a venit doar în recunoaștere. În martie anul aceata, mi-a transmis că unul dintre reportajele pe care își dorește să le facă este la Beclean. M-a rugat să îi arăt povestea noastră și mă bucur că am reușit să promovez puțin orașul nostru, m-am bucurat sincer pentru faptul că timp de 30 de minute s-a vorbit frumos despre români”, a spus în exclusivitate pentru Vocea Transilvaniei, părintele Alin Cîndea.

Părintele Alin Ciprian Cîndea recunoaște că a crescut pe vremea comunismului, dar că norocul lui a fost educația pe care a primit-o din partea familiei, care l-a susținut să studieze în străinătate, scrie voceatransilvaniei.ro.

„Din nefericire, Biserica Catolică a fost interzisă pe vremea comunismului și toți cei care au propovăduit-o au fost nevoiți să dispară, să treacă la ortodoxism. Toți cei care țineau slujbe pe ascuns au fost urmăriți de Securitate. A fost dificil. Norocul meu a fost că am studiat în străinătate”

Experiența lui din străinătate l-a ajutat  pe tânărul preot să promoveze activități pentru tineri.

„Noi, oamenii mari, avem tendința să le dăm mereu lecții tinerilor, dar nu le dăm timp pentru a-i asculta. Trăim într-o lume în care tinerii au multe de spus, dar nimeni nu-i ascultă.Tinerii au nevoie să discute despre trăirile lor și nu prea au cui să le spună. Dacă cineva stă să-i asculte, reușește să îi pună în valoare. Este simplu să ții un tânăr aproape de tine dacă îți dai sufletul în fața lui, să îl faci să te înțeleagă pe tine, apoi se va face înțeles și el”

„Puțini sunt cei care înțeleg faptul că tinerii din ziua de azi trăiesc adevărate traume. Trebuie să știi să îi abordezi pe acești tineri, să discuți cu ei. Eu știu că de asta am fost chemat, să anunț Evanghelia lui Isus Hristos pentru toată lumea și să fiu aici pentru tineri”

Aici,  prima parte din reportajul celor de la France 2, difuzat în data de 18 octombrie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.