Un vis a devenit realitate! Senioarele de la Grupul de creaţie Caspev păstrează şi dăruiesc tainele ţesutului

Un vis a devenit realitate! Senioarele de la Grupul de creaţie Caspev păstrează şi dăruiesc tainele ţesutului

15 Martie 2019, o zi specială pentru senioarele de la Grupul de creaţie din cadrul Centrului de zi pentru persoane vârstnice Caspev, o zi în care frumoasa colaborare cu Doamnele liberale sprijinite de o persoană dragă cu suflet mare, Maria Chira a prins contur.

Grupul de creaţie format din doamne deosebite cu suflet frumos, care s-au dedicat comunităţii băimărene şi acum, pensionare fiind, derulează proiecte pentru păstrarea valorilor autentice tradiţionale.

Un grup harnic de creaţie, care pune în valoare arta lucrului manual a fost înnobilat cu un război de ţesut pentru a crea noi opere de artă, pentru a iniţia copiii în tainele ţesutului  şi pentru a păstra acest meşteşug. Războiul de ţesut, maşina de cusut, andrelele de tricotat, cele pentru croşetat, fuiorul, ghemele şi toate cele necesare păstrării tradiţiei noastre şi-au găsit locul în Atelierul de creaţie dedicat iubitorilor de frumos care doresc să-şi descopere şi să-şi pună în valoare latura artistică.

Atelierul de creaţie va deveni un spaţiu special în care copiii băimăreni îşi vor contura personalitatea şi prin deprinderi practice în tainele artei tradiţionale maramureşene, într-o frumoasă colaborare cu doamnele grupului de creaţie din Centrul de zi pentru persoane vârstnice Caspev.

Dr. Viorica Cherecheş,

Deputat liberal de Maramureş

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.