Una din 620 de traversări neregulamentare este fatală

accident_06427600Un bărbat din Cavnic, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a traversat strada neregulamentar şi a fost accidentat de un autoturism.

Ieri dimineaţă, la ora 08.35, poliţia a fost sesizată că între oraşul  Cavnic şi localitatea Şurdeşti a avut loc un eveniment rutier cu victimă.

Un bărbat de 52 de ani din comuna Budeşti a condus o autoutilitară pe DJ 184. El a surprins şi accidentat un pieton în vârstă de 48 de ani din Cavnic, care s-a angajat în traversarea drumului fără să se asigure.

În urma leziunilor suferite, bărbatul a fost transportat la spital unde a rămas internat.

În urma testării celor doi cu aparatul etilotest s-a constatat că pietonul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Lor le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Pentru a evita să devină victime ale accidentelor rutiere, poliţiştii recomandă pietonilor:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi şi acordaţi șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților. 

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.