Ungaria: 5 cetățeni români au murit într-un accident; Consulatul general al României de la Gyula acordă asistență

accidentCinci cetățeni români, între care și un copil și-au pierdut viața duminică în zori într-un grav accident rutier produs în nord-estul Ungariei, informează ediția on-line a cotidianului ungar Nepszabadsag, care preia agenția MTI. Reprezentanți ai Consulatului general al României de la Gyula s-au deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară, precizează MAE de la București.

O purtătoare de cuvânt a poliției locale a menționat că cei cinci români călătoreau într-un autoturism cu numere de înmatriculare poloneze, care din motive încă nestabilite a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune cu un autobuz și cu un microbuz.

Accidentul s-a produs în localitatea Gyortelek. Alte patru persoane aflate în autobuz și una aflată în microbuz au fost rănite. 
Autoritățile locale le-au comunicat reprezentanților Consulatului general român că șoferul autobuzului înmatriculat în Ungaria și cei trei pasageri aflați la bord nu au suferit vătămări grave, iar trupurile neînsuflețite ale cetățenilor români decedați au fost transportate la Institutul de medicină Legală.

Un responsabil al serviciilor regionale de salvare a menționat pentru presa ungară că ‘nu a existat nicio șansă’ ca românii să fie salvați.

Șoseaua din Gyortelek unde s-a produs accidentul a fost închisă pentru mai multe ore.

Consulatul General al României la Gyula este pregătit, în continuare, să acorde asistență consulară de specialitate, în limita competențelor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.