Uniformele nu mai sunt obligatorii! Șincaiștii au repurtat o victorie importantă în lupta cu conducerea Colegiului ”Gheorghe Șincai”

cristian-HeubergerȘincaiștii au repurtat o victorie importantă în lupta cu conducerea Colegiului ”Gheorghe Șincai”. Uniformele nu mai sunt obligatorii!

 Zilele trecute, Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare a fost ”zguduit” de o revoltă a elevilor care s-au declarat total deranjați de obligativitatea de a purta uniforme.

Ce pare să îi fi supărat și mai tare pe elevi a fost regulamentul intern al instituției școlare, care stipula o ținută adecvată și înafara orelor de curs, astfel că șincaiștii au înțeles că nu pot merge într-un club, deoarece se cere ca ținuta lor să aibă o decență acceptată de conducerea Colegiului ”Șincai”, regulament stabilit de fostul director al unității școlare, Cristian Heuberger.

În cursul zilei de azi, în cadrul unei ședințe la care au participat atât elevii Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare, cât și conducerea școlii, dar și reprezentanți ai administrației locale, Cristian Heuberger și-a prezentat demisia, recunoscând că situația îl depășește.

Elevii liceului ”Gheorghe Șincai” au fost obligați să semneze contracte educaționale prin care se angajau să poarte uniforma în incinta liceului și să afișeze o ținută adecvată înafara școlii.

Aceste contracte vor fi modificate de comun acord cu elevii, iar obligativitatea purtării uniformelor va fi retrasă din noul contract. În acest fel, elevii au repurtat o primă victorie extrem de importantă pentru secolul XXI, reușind să își impună punctul de vedere în fața conducerii unității de învățământ. ”Șincaiștii” au fost ascultați cu adevărat pentru prima oară, ceea ce dă o speranță și altor liceeni nemulțumiți de contractele cadru pe care le-au semnat în unitățile școlare ale căror cursuri le frecventează.

Amalia Babici Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.