Unitatea Canină în acţiune

unitatea-canina,,Picala” şi ,,Ruka”, câini specializaţi în depistarea produselor din tutun, au mirosit ţigările de contrabandă ascunse în două trenuri care circulau pe relaţia Bocicoiu Mare – Sighetu Marmaţiei.

La data de 25 mai a.c., poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi, împreună cu poliţişti de ordine publică din cadrul Unităţii Canine a Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Maramureş, au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu produse din tutun de provenienţă. Astfel, poliţiştii au efectuat controale şi verificări atât în staţiile CFR cât şi pe trenurile de călători care circulă pe relaţia Bocicoiu Mare – Sighetu Marmaţiei.

Cu ajutorul câinilor specializaţi în detectarea tutunului, poliţiştii au depistat o femeie din Valea Vişeului, comuna Bistra, care avea ascunse sub îmbrăcăminte mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar femeia a fost sancţionată contravenţional conform Legii nr. 12/1990, republicată.

Verificările efectuate într-un alt tren, care circula pe relaţia Beclean pe Someş – Sighetu Marmaţiei, au dus la depistarea unui rucsac abandonat, plin cu pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. În acest caz poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă şi continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi tragerii lor la răspundere.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.