Uniunea Europeană urmează să adopte un sistem obligatoriu de înregistrare pentru câini și pisici!

Comerțul ilegal și traficul animalelor de companie reprezintă probleme serioase la nivel european, iar instituțiile de la Bruxelles se pregătesc să adopte noi măsuri pentru a combate aceste fenomene.

„Comerțul ilegal cu animale de companie este o realitate tristă în Europa. Deputații europeni au cerut o mai bună protecție a animalelor și pedepsirea răufăcătorilor”, a subliniat Sabina Iosub, realizator Antena 3 CNN în cadrul rubricii Be EU.

Atunci când vine vorba despre traficul cu câini și pisici, este important să înțelegem că majoritatea europenilor țin la bunăstarea animalelor de companie. Conform unui sondaj, 74% dintre cetățenii europeni consideră că animalele de companie ar trebui să beneficieze de o mai bună protecție.

Traficul ilegal poate conduce la condiții inadecvate de creștere a animalelor, cu pui separați de mamele lor prea devreme și supuși unor călătorii lungi și stresante, adesea fără acces la hrană și apă.

În lumina acestor probleme, deputații europeni au solicitat Comisiei Europene să propună un sistem de înregistrare și identificare obligatoriu pentru câini și pisici în întreaga Uniune Europeană. Scopul acestui sistem este de a intensifica controalele și de a impune sancțiuni mai severe împotriva celor care furnizează pașapoarte false pentru animale.

De asemenea, deputații doresc stabilirea unei definiții comune pentru fermele de pui, având în vedere că discrepanțele dintre standardele de bunăstare animală conduc la diferențe de prețuri care sunt exploatate de crescătorii ilegali.

În plus, se încurajează statele membre ale Uniunii Europene să implementeze registre pentru crescătorii și vânzătorii autorizați de animale de companie. Aceste măsuri ar urma să încurajeze adoptarea animalelor, în locul cumpărării acestora.

Adoptarea acestor măsuri ar reprezenta un pas semnificativ în direcția protejării bunăstării animalelor de companie și în combaterea traficului ilegal de animale, având, de asemenea, un impact pozitiv asupra sănătății publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.