UNPR Maramureș se apropie de 5.000 de membri la nivel de județ. Borșa și Vișeu de Sus conduc detașat

12570851_1535231320125471_1579233912_nUNPR Maramureș se apropie de 5.000 de membri la nivel de județ. Borșa și Vișeu de Sus conduc detașat

 În luna aprilie a anului 2015, conducerea filialei județene a UNPR a fost schimbată din temelii. Noii lideri au prezentat, în cadrul unei conferințe de presă convocată vineri, 15 ianuarie, la sediul județean al progresiștilor, care este stadiul actual al membrilor înregistrați și care sunt pașii pe care îi vor urma în viitorul apropiat. Astfel, dacă în aprilie s-au primit 1.200 de membri înregistrați pe listele fostei conduceri, după numai nouă luni de zile, numărul acestora a ajuns la 4.300 de adeziuni. Fiecare nume de pe listă a fost verificat în detaliu, pentru a vedea dacă persoana respectivă este sau nu activă în organizația progresiștilor. Conferința a fost prezidată de liderul județean al UNPR, Nuțu Fonta, secondat de prim-vicepreședintele Sorin Pop, președinte al Organizației UNPR Borșa și de secretarul executiv al filialei, Viorel Pop. Sorin Pop este și resposabilul zonei Maramureșului istoric.

”În aprilie – mai 2015 am preluat peste deal 14 organizații în 37 de localități. Azi, putem spune că am ajuns să avem active 35 de organizații sau grupuri de inițiativă în Maramureșul istoric. Dacă atunci existau în zonă aproximativ 200 de membri, astăzi numărul lor a ajuns la 2.500. Mai mult, dacă Vișeu și Borșa nu aveau adeziuni înregistrate la UNPR, în ultimele nouă luni cele două orașe au adus în tabăra progresiștilor aproximativ 1.500 de noi membri”, a explicat Sorin Pop, prim-vicepreședinte UNPR Maramureș.

Acesta a subliniat faptul că numărul de adeziuni pleacă din capacitatea organizațiilor de a discuta cu oamenii. ”La Borșa și Vișeu de Sus am avut întâlniri săptămânale, dar trebuie să recunoaștem că a ajutat foarte mult și absorția PP-DD, precum și ordonanța care a permis aleșilor locali și județeni să schimbe partidul fără a-și pierde mandatul. Astfel, în Vișeu sunt 15 consilieri locali, la Borșa – 2, iar în întreg Maramureșul istoric sunt 43 de aleși locali. Totodată, aici mai există și doi primari, un primar interimar și doi viceprimari”, a declarat liderul organizației UNPR Borșa, Sorin Pop.

Și în zona de Sud a Maramureșului lucrurile au început să se miște, dar nu atât de bine cum și-ar dori președintele județean al UNPR, Nuțu Fonta. ”Președintele nostru, Gabriel Oprea a promis că fiecare consilier local sau județean își va păstra poziția la alegerile din 2016. La organizația municipală, însă, lucrurile nu sunt foarte clare. Trebuie să vedem ce consilieri avem și ce au făcut ei pentru Baia Mare și pentru partid”, a precizat președintele UNPR Maramureș, Nuțu Fonta.

Referindu-se la faptul că primarul orașului Ulmeni, Lucian Morar a fost ofertat de Mișcarea Populară, președintele Nuțu Fonta a declarat că fiecare membru este liber să aleagă calea care consideră că îl reprezintă, dar că așteaptă să aibă o discuție cu edilul din Ulmeni, pentru a se despărți în cei mai prietenești termeni. În ceea ce privește platforma civică anunțată de Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, care dorește să meargă independent în alegeri, Nuțu Fonta a subliniat că acesta este un subiect care urmează să fie tranșat în 29 ianuarie, în Brașov, cu liderul central al UNPR, Gabriel Oprea.

Amalia Babici Man

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.