UNPR va rămâne un partener devotat actualei coaliţii de guvernare!

opreaPreşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, vicepremierul Gabriel Oprea, a reiterat, în cadrul lucrărilor Consiliului Naţional al PSD de la sfârşitul săptămânii trecute, că alianţa dintre cele două formaţiuni este una solidă şi impenetrabilă, fapt ce constituie o garanţie importantă a continuării cu succes a actualei guvernări. UNPR şi PSD sunt şi vor continua să fie aliaţi în cea mai serioasă şi mai stabilă construcţie politică existentă până acum pe scena politică românească, iar partidul nostru va rămâne, aşadar, un partener loial al acestei coaliţii care a făcut, face şi va continua să facă dreptate românilor.

Parteneriatul politic pe care îl avem cu PSD este bazat pe aceleaşi valori şi principiile moderne ale politicii pe care o reprezentăm, una îndreptată înspre nevoile reale ale populaţiei României. Împreună cu PSD şi cu celelalte formaţiuni aliate, am reuşit într-un timp relativ scurt să redăm demnitatea pierdută a românilor, să întregim salariile şi pensiile tăiate de fostele guverne Băsescu-Boc, să stopăm risipa banului public, concedierile în masă, închiderea nejustificată a şcolilor şi spitalelor, să contribuim la creşterea economică a ţării. Toate aceste acţiuni sunt dovezi palpabile ale preocupărilor constante ale coaliţiei de guvernământ de a îmbunătăţi nivelul de trai al populaţiei, iar UNPR a certificat fără nici o umbră de îndoială că şi-a respectat întotdeauna cuvântul dat! De fiecare dată ne-am demonstrat onestitatea şi seriozitatea, am pus consistent umărul la stabilitatea economică şi politică a României, procese ireversibile, care vor fi perpetuate şi în următoarea perioadă. Vom continua să susţinem Executivul condus de Victor Ponta şi actuala majoritate parlamentară, iar orice fel de speculaţii privitoare la viitorul destin politic al UNPR sunt doar vorbe fără acoperire, deoarece partidul nostru va rămâne fidel principiului stabilităţii, cooperării şi progresului acestei ţări şi a oamenilor ei.

Stimaţi colegi,

În acelaşi timp, UNPR este preocupată de consolidarea internă a formaţiunii, propunându-şi un obiectiv strategic ambiţios de atins pentru anul viitor, respectiv ajungerea la un număr de un milion de membri până la alegerile locale din 2016. Atingerea acestui ţel ne va permite din start o abordare pragmatică şi cu şanse considerabile a celor două scrutine electorale de anul viitor, alegerile locale şi parlamentare, deoarece un milion de membri de partid înseamnă automat atingerea unui procentaj de cel puţin zece la sută din voturile românilor. Proiectul nostru este pe deplin fezabil, în condiţiile în care fiecare membru UNPR existent în prezent va aduce alţi doi membri în structurile noastre, fapt ce ne va oferi posibilitatea lărgirii sferei de selecţie în ceea ce priveşte alegerea celor mai competenţi candidaţi pentru alegerile locale şi parlamentare. Oferta UNPR este una concludentă şi solidă în actualul angrenaj politic autohton, deoarece românii au nevoie de stabilitate, de seriozitate, de proiecte pozitive pentru ţară, nu doar aşezate frumos pe hârtie, ci şi duse la îndeplinire cu succes!

Românii trebuie să ştie că la această oră suntem al treilea partid parlamentar din România, avem 52 de parlamentari, iar în ultimii cinci ani UNPR a contribuit decisiv la asigurarea stabilităţii politice şi economice a ţării, absolut necesare în contextul zbuciumat geopolitic şi strategic, şi a evenimentelor armate nefericite din estul Ucrainei, la mică depărtare de graniţele noastre. Există astfel o ofertă politică concretă adresată românilor iubitori de stabilitate, seriozitate, competenţă, de un viitor mai bun pentru ei şi copiii lor, şi de o ţară fără corupţie, să ni se alăture în acest proiect de progres, dezvoltare şi bunăstare. UNPR are ca strategie respectarea şi promovarea interesului naţional, stabilitatea şi securitatea ţării, fără a ne amesteca în doctrine complicate, despre care românii de rând nici nu înţeleg mare lucru şi nici nu percep cu adevărat ce îşi propun unele partide politice prin vorbe mari şi fapte puţine.

În încheiere, trebuie să subliniem şi prestaţia primului-ministru al României, Victor Ponta, care, dând dovadă de diplomaţie şi pragmatism, a reuşit să menţină unită atât coaliţia formaţiunilor care susţinătoare a actualei guvernări, cât şi majoritatea parlamentară. Victor Ponta şi-a asumat eşecul înregistrat la alegerile prezidenţiale din toamna trecută, dar, în acelaşi timp, şi-a dovedit cu brio profesionalismul şi tenacitatea în funcţia deţinută de doi ani şi jumătate încoace. Faptul că reprezentanţii Opoziţiei sunt acum reduşi aproape total la tăcere şi nu mai clamează formarea unui guvern liberal, aşa cum le-a ordonat noul preşedinte, i se datorează în mare măsură premierului şi măsurilor coordonate de acesta! De asemenea, acţiunile benefice ale Executivul în favoarea creşterii constante a calităţii vieţii românilor au avut ca efect renunţarea Opoziţiei de a depune intens-anunţata moţiune de cenzură. Iată că au trecut două luni din actuala sesiune parlamentară, se apropie Sfintele Paşti, iar majoritatea formată din coaliţia PSD-UNPR-PC-PLR este de nefisurat, în timp ce moţiunea de cenzură devine, în fiecare zi, un vis iluzoriu prea îndepărtat al liberalilor de modă nouă…

 

Deputat UNPR Maramureş,                                     27 martie 2015

NUŢU FONTA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.