Unul dintre cele mai mari mistere legate de Soare, elucidat după mai bine de 50 de ani

Unul dintre cele mai mari mistere legate de Soare, elucidat după mai bine de 50 de ani

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Astronomii au găsit explicația pentru unul dintre cele mai mari mistere legate de Soare.

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte de nerefuzat  Vacante 2021

Coroana solară, adică stratul exterior al stelei, care poate ajunge la temperaturi de un milion de grade Celsius, este total diferită din punct de vedere chimic de celelalte straturi ale sale, cu toate că, din punct de vedere fizic, toate sunt conectate într-un tot unitar.

Timp de mai bine de 50 de ani, astronomii au căutat o explicație pentru această diferență, iar acum aceștia au observat prima dovadă referitoare la faptul că undele magnetice din cromosferă (adică stratul median al Soarelui) dispersează plasma, trimițând în coroana solară doar ionii cu încărcătură energetică și lăsând în urmă particulele neutre.

Un studiu publicat recent de cercetătorii de la University College din Londra, derulat împreună cu Agenția Spațială Italiană, oferă și prima dovadă obținută vreodată referitoare la această teorie. Aceștia au analizat datele colectate de la mai multe telescoape din New Mexico, dar și din spațiu, observând simultan aceeași parte a Soarelui, într-o încercare de a identifica undele.

Tiparele observate au fost apoi reconstituite utilizând modele computerizate, iar oamenii de știință au descoperit că undele care se reflectă în cromosferă sunt conectate magnetic cu zonele din coroana solară în care se regăsesc particule ionizate.

„Compoziția chimică distinctă a straturilor interioare și exterioare ale Soarelui a fost determinată în urmă cu peste 50 de ani. Descoperirea a generat una dintre cele mai interesante întrebări din domeniul astrofizicii. (…) Acum, datorită unei combinații unice a tehnicilor de observare a fost posibilă determinarea undelor magnetice din cromosferă și conectarea lor cu abundența diferitelor elemente din coroana solară, elemente care nu se găsesc în straturile interioare ale Soarelui”, a precizat pentru MailOnline Deborah Baker, coordonatoarea studiului.

Mai departe, descoperirea îi va ajuta pe specialiști să studieze și alte fenomene referitoare la activitatea Soarelui și efectele ei, precum vânturile solare.sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.