Urbis nu mai este ”vaca de muls” a șoferilor!

plan-de-administrare-reorganizarea-urbis-se-va-face-cu-dat-afara-oameni-si-modificat-linii-deMare tragedie mare și la SC Urbis SA, Baia Mare. Sau, am putea spune, o nouă tragedie. Odată cu venirea la cârma societății a col (r) Ion Pop (Rapidu), robinetele de făcut bani pe bandă rulantă s-au închis. În numai patru luni, clădirea a luat un alt aspect. La fel și mijloacele de transport în comun. :i, evident, atitudinea salariaților. Cei cu adevărat corecți și cinstiți, răsuflă ușurați. În sfârșit, la Urbis este ordine. :i ordinea continuă.
Cei învățați cu micile furtișaguri, cu încărcarea fără bun simț a statului de plată în ceea ce privește orele suplimentare, sunt deznădăjduiți. Cum să trăiască ei din salar? Doar din salar? Nu contează că mulți dintre maramureșeni nu au salariile pe care le au unii dintre angajații Urbis. Nu contează că o parte mare dintre noi au învățat să trăiască cinstit, din leafa care o primesc (când o primesc) lunar, fără să se plângă. Pentru șoferii de la Urbis, așa ceva este inacceptabil. Dacă nu pot fura motorină, cum să se întrețină?
La mijlocul săptămânii trecute, directorul Urbis, Ion Pop, a adus cei aproximativ 140 de șoferi la testări la sediul instituției. :i atunci să vezi dezlănțuirea. Împinși de la spate de vreo doi ”înfigăreți”, ceata de conducători a început rebeliunea. Spiritul de turmă nu se dezminte la români. :i să vezi ce vor șoferii Urbis. Vor ca, din economia de motorină realizată după ce pe autobuze s-au pus GPS-uri, să primească un procent de 1%. Adică din banii care au rămas fiindcă ei nu pot fura, cer procent. Mai mult, vor mărire de salarii deoarece, vezi Doamne, cei peste 1.000 de lei pe lună și bonuri de masă nu sunt suficienți pentru un trai decent. Spun cei care ani de zile, nici nu-și atingeau cardul de salarii. Doar din motorina furată și revândută își făceau profituri suficiente ca să nu fie interesați de ziua de salar.
Dacă directorul Urbis ne permite, i-am face o recomandare. :i anume, să-i lase pe actualii șoferi să-și caute o altă ”mulgătoare” și să dea un anunț de angajare în care să specifice că vrea șoferi cinstitți. Suntem convinși că ar fi buluc la poarta societății. Deoarece o mulțime de maramureșeni onești vor să muncească și nu au unde. Iar aici ar putea fi mană cerească pentru cei serioși!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.