Urmărire ca-n filme după contrabandiști de țigări, la Ocna Șugatag

politie-de-frontieraUrmărire ca-n filme după contrabandiști de țigări, la Ocna Șugatag!

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, in zona de competenta, aproximativ 48.500 pachete țigări, în valoare de peste 93.000 de euro, marfă ce urma sa ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 1 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret, jud. Suceava, au depistat și confiscat, pe sensul de intrare în ţară, 1.840 pachete țigări de provenienţă ucraineană, ascunse în patru microbuze.

Țigările erau ascunse într-un loc special amenajat în peretele lateral al unuia dintre microbuze si in pereții caroseriei, în scaune, bord și roata de rezervă ale celorlalte trei mijloace de transport.

Conducătorii auto, cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani, toți cu dublă cetățenie româno-ucraineană, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 2.136 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată  un  microbuz marca mercedes Benz în valoare de 13.000 lei a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru  transportul țigărilor.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației au declanșat, ieri, 3 aprilie a.c., o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 7.00, lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control pe DN 18, la ieșirea din localitatea Berbești, jud. Maramureș, a unei autoutilitare marca Volkswagen, înmatriculate în Germania.

Șoferul autovehiculului a ignorat semnalele acustice și luminoase ale autospecialei poliţiştilor de frontieră, continuându-și deplasarea în mare viteză, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia.

După câțiva kilometri, în localitatea Ocna Șugatag, conducătorul autoutilitarei a virat pe o stradă secundară unde a abandonat mașina și a fugit de la fața locului.

S-au dispus măsuri specifice de cercetare a zonei în vederea reținerii conducătorului auto, iar poliţiştii de frontieră au observat că autovehiculul abandonat era încărcat cu țigări.

Acesta a fost condus la sediul poliției de frontieră unde, în urma inventarierii celor 94 de baxuri cu țigări depistate în microbuz, a rezultat cantitatea de 46.640 pachete țigări de proveniență ucraineană, de diferite mărci.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 417.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea reținerii și identificării conducătorului auto, precum și a documentării întregii activități infracționale.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.