Urmărire ca-n filme pe străzile din Baia Sprie. FOTO

150 000 de ţigarete fără documente legale au fost ridicate ieri dintr-un autoturism de poliţiştii maramureşeni, în Baia Sprie.

Ieri, 7 iunie, la Baia Sprie, poliţiştii rutieri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic a unui autoturism despre care se deţineau date şi informaţii că ar fi folosit la transportul ţigărilor de contrabandă.

Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor rutieri, dimpotrivă, a accelerat, astfel încât poliţiştii au pornit în urmărirea lui. Pe strada Gutinului conducătorul auto şi-a abandonat maşina şi a fugit.

La faţa locului a fost solicitat sprijinul ofiţerilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Combatere a Contrabandei, care au intervenit pentru continuarea cercetărilor.

În urma percheziţiei efectuată asupra autoturismului, a fost identificate 7 500 pachete cu ţigări, produse accizabile care trebuie plasate sub un regim vamal şi care proveneau din contrabandă.

Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, în vederea identificării tuturor participanţilor la activitatea infracţională şi a tragerii acestora la răspundere penală.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.