Urmărire în trafic pentru reţinerea unui contrabandist de ţigări

politia-de-frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, aproximativ 14.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 133.000 lei, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.

În data de 9 martie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Valea Vişeului au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acţiunii, în jurul orei 7.00,  un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe raza localităţii Petrova, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Italia, care circula pe un drum secundar din localitate.

Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control maşina, moment în care conducătorul auto şi-a continuat deplasarea în mare viteză spre localitatea Vişeu de Sus.

Echipajul poliţiei de frontieră a trecut la urmărirea maşinii folosind semnalele acustice şi luminoase, iar la scurt timp conducătorul auto a pierdut controlul volanului şi a derapat în şanţul de pe marginea drumului.

Şoferul a abandonat maşina şi a încercat să fugă de la faţa locului, însă a fost reţinut de poliţiştii de frontieră şi identificat ca fiind Zoltan N., în vârstă de 23, domiciliat pe raza judeţului Arad.

La controlul efectuat, în autoturism au fost observate mai multe colete cu ţigări, care conţineau 5.950 pachete de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de 53.000 lei, cantitate ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

De asemenea autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Aseară, în jurul orei 17.45, poliţiştii de frontieră din cadrul  S.P.F. Brodina, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, au observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat către interior, pe direcţia localităţii Straja, mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor efectuând somaţiile legale prin voce şi deoarece acestea nu s-au supus au fost trase 2 focuri de avertisment în plan vertical. În acel moment bărbaţii au abandonat coletele şi profitând de zona împădurită şi terenul accidentat s-au îndreptat înspre teritoriul statului vecin.

Imediat au fost luate măsuri de supraveghere a zonei, totodată fiind anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre caz.

La cercetarea terenului au fost descoperite 4 colete cu ţigări care au fost transportate la sediul S.P.F. Brodina unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.940 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 80.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în prezent se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun.

Foto: Arhiva

1 COMENTARIU

  1. Darrrrrrr… pe CEL ce cara TIGARI cu RABA, din Valea Viseului de ce INCA nu l-au PRINS???Se cara intr-o VESELIE dar cand prind cate un amarat , REPEDE cu el la ziar caci deh trb.sa arate ca au activitate pol. de frontiera, care papa banii contribuabilui DEGEABAAAA!c

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.