USR Maramureș l-a votat pe Dan Barna pentru candidatura la Cotroceni

Congresul USR a adunat sâmbătă la București peste 500 de delegați din toată țara. Printre ei s-au aflat cei 10 reprezentați aleși de Conferința Județeană a USR Maramureș să reprezinte filiala la cel mai important moment de la constituirea partidului în 2016, desemnarea candidatului USR pentru președinția României.

Dintre cei 4 înscriși în cursa pentru nominalizare, majoritatea celor prezenți l-au preferat să reprezinte partidul în bătălia pentru Cotroceni, pe Dan Barna, președintele USR. Reprezentanții USR Maramureș au votat în unanimitate pentru această candidatură. „Nu vorbim de vot acordat în urma unui mandat imperativ trasat de Conferința Județean, ci de un vot care a avut la bază analiza proprie a fiecărui delegat. Putem spune însă că a fost voința aproape unanimă a tuturor membrilor noștri. Într-un sondaj intern, peste 90% din membri USR Maramureș au votat pentru Dan Barna. Cu toții am considerat că Dan Barna este omul cel mai potrivit nu doar pentru a reprezenta USR în competiția electorală, ci de a aduna toate speranțele românilor, care vor un președinte echilibrat pentru o Românie europeană. Îmi doresc ca Dan Barna să fie candidatul USR PLUS pentru cea mai înaltă funcție în stat, după finalizarea negocierilor cu PLUS. Îi aștept pe maramureșeni să fie alături de noi, așa cum au arătat prin votul din 26 mai, pentru a putea consolida drumul început. Acela prin care în România să triumfe profesionalismul și corectitudinea în funcția publică, iar în plan european să fim priviți cu respect și încredere”, a declarat Dan Ivan, președintele USR Maramureș.

După această competiție internă, obligatorie din punct de vedere al procedurilor statutare ale USR, se vor continua negocierile cu PLUS pentru susținerea unui candidat comun. „Românii ne-au cerut, indirect, prin votul din 26 mai ca alianța USR PLUS să se prezinte împreună la viitoarele alegeri. Este responsabilitatea noastră să găsim cea mai bună formulă pentru România. Sunt convins că nominalizarea comună a lui Dan Barna va aduce candidatul alianței în turul II. Obiectivul nostru este guvernarea din 2020, iar toate eforturile pe care le facem sunt pentru a ajunge anul viitor acolo. USR este singura forță politică care are astăzi o viziune și care a arătat că este dispusă să transforme această viziune în realitate”, a spus deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș.

Din 10 august filiala USR Maramureș va începe, conform legii, strângerea de semnături necesare pentru înscrierea candidatului susținut de USR la președinția României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.