Utilajele pentru deszăpezire sunt pregătite să intervină şi pregătirea municipiului Baia Mare pentru Târgul de Crăciun este aproape terminată

Utilajele pentru deszăpezire sunt pregătite să intervină şi pregătirea municipiului Baia Mare pentru Târgul de Crăciun este aproape terminată, a declarat, marţi, viceprimarul Doru Dăncuş.
‘Vreau să-i asigur pe toţi băimărenii că municipiul Baia Mare, aparatul de specialitate al primarului, este pregătit să asigure cele mai bune condiţii pentru această perioadă, pentru deszăpezirea carosabilului, pentru orice intervenţie în caz de intemperii sau alte calamităţi. S-a tot vorbit în ultima perioadă de un contract de deszăpezire; vreau să-i asigur pe toţi cei interesaţi că în momentul de faţă suntem în cadrul unui contract subsecvent de deszăpezire care s-a încheiat în termenii legali şi până la jumătatea lunii februarie (2024), avem asigurate condiţiile pentru acest serviciu, urmând ca în perioada imediat următoare, odată cu anul 2024, să parcurgem procedurile legale pentru a demara o altă procedură de achiziţie pe un termen relativ scurt. (…) Vă asigur că suntem pregătiţi, că avem peste 40 de utilaje care sunt pregătite să intervină atunci când timpul va impune intervenţie şi sunt utilaje în poziţie de staţionare’, a declarat într-o conferinţă Doru Dăncuş, cu atribuţii de primar după condamnarea fostului edil Cătălin Cherecheş.
De asemenea, acesta a mai precizat că aparatul administrativ în relaţia cu cetăţeanul funcţionează normal.
‘Asigurăm în acest moment un flux coerent, asigurăm toate mecanismele pentru circuitul documentelor în cadrul instituţiei primăriei Municipiului Baia Mare, încercăm să răspundem cu celeritate, să răspundem în termenele legale la toate petiţiile, la toate solicitările care vin din partea cetăţenilor şi vă garantez că, în termenul cel mai scurt vom fi într-un fel la zi, cu răspunsurile, cu eliberarea documentelor’, a spus Doru Dăncuş.
Viceprimarul a mai menţionat că evenimentele dedicate Crăciunului se vor desfăşura în două parcuri.
‘Vreau să-i anunţ pe toţi băimărenii şi pe cei interesaţi că suntem, aproape de finalizarea Târgului de Crăciun, târg pentru care azi a avut licitarea spaţiilor publice destinate agenţilor economici. Acest târg se va desfăşura în două locuri: Piaţa Libertăţii (zona veche a oraşului – n.r.), unde avem bradul de Crăciun şi patinoarul, şi în Parcul Mara, cu o destinaţie mai specială în folosul copiilor cu nevoi. Aşa cum ne-a obişnuit în ultimi ani, Direcţia Socială, organizează diverse activităţi, evenimente în scop caritabil şi prin donaţiile pe care le vor încasa din contribuţia celor care participă la evenimente se vor strânge sume sau bunuri care vor merge la copii cu nevoi. În Piaţa Libertăţii, o să avem târgul brazilor de Crăciun, şi tot aici, rămâne târgul de produse tradiţionale şi ecologice din Maramureş’, a spus Doru Dăncuş.
Acesta a mai arătat că iluminatul festiv al oraşului va fi pornit în seara zilei de 30 noiembrie din Piaţa Libertăţii, unde a fost instalat bradul de Crăciun şi patinoarul.
‘Iluminatul ornamental, festiv pentru sărbători se aprindea în data de 5 decembrie, cu ocazia venirii lui Moş Nicolae, iar de data asta, am făcut o propunere colegilor mei şi vreau să vă anunţ pe toţi că, iluminatul festiv de sărbători se va aprinde în 30 noiembrie. ora 18, în Piaţa Libertăţii. Am considerat că, e de bun augur să sărbătorim aşa cum se cuvine, să împodobim municipiul Baia Mare, să luminăm municipiul Baia Mare, cu culoare, să dăm culoare, să dăm lumină cu ocazia Zilei Naţionale a României’, a subliniat Doru Dăncuş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.