Vacanța mare se scurtează. Școala NU va mai începe pe 15 septembrie

Vacanţa mare intră la apă. În timp ce părinţii şi agenţii din turism îşi văd scurtat sesonul estival, elevii sunt, culmea, mulţumiţi. Şi asta pentru că tocmai ei au cerut scurtarea vacanţei de vară, pentru a fi în rând cu toate ţările europene. Iar dacă şefii din educaţie aprobă propunerile, de anul viitor şcolarii se vor întoarce în bănci pe 5 septembrie. 

scoala

15 Septembrie nu va mai fi o tradiţie. Elevii au cerut ca prima zi de şcoală să vină mai repede. De pe 5 septembrie. Motivul este unul.european. Toate şcolile din Vest se deschid în prima zi de toamnă.

Cum vara nu-i ca toamna, nici sfârşitul şcolii nu e ca începutul. Elevii se plâng că sfârşitul de an este plictisitor. Profesorii se ocupă doar de cei care dau examene naţionale, scrie observator.tv.

În 80 la sută din tările din Europa, şcoala începe la 1 septembrie. Ministrul Educaţiei va aproba modificarea. Dar nu pentru anul acesta.

Părinţii, în schimb, sunt nemulţumiţi. Mulţi îşi planifică concediul la începutul lui septembrie. Ceea ce duce la pierderi şi în buzunarele Turismului.

Pentru a evita atentatul la adresa turismului, agenţii vor calendar nemţesc: şcoala să înceapă la date diferite, pe zone ale ţării.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.