Val de infectări în Maramureș. Crește și numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19 in județ

Val de infectări în Maramureș. Crește și numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19 in județ

La nivelul județului Maramureș situația epidemiologică se prezintă, conform datelor existente la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, astfel:
 2777 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
 76 de persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
 1327 pacienți vindecați;
 197 pacienți internați în spital;
 12 pacienți internați la ATI, din care trei pacienți intubați;
 487 pacienți externați la cerere cu test pozitiv;
 1268 persoane carantinate;
 22561 de teste efectuate până în prezent;
 144 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
 137 persoane decedate de la începutul pandemiei;
 Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică și pot interveni modificări.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 61 de misiuni. Cele 79 de efective au procedat la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la menținerea ordinii și siguranței publice la respectarea măsurii de carantinare de către persoanele aflate în locațiile declarate. În executarea misiunilor au fost utilizate 29 mijloace de mobilitate.

La TELVERDE 0800 800 165 s-a primit o sesizare cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Echipa mixtă de control s-a deplasat la fața locului, unde a fost depistată, identificată și sancționată contravențional o persoană care nu a respectat măsura stabilită în perioada stării de alertă. Au fost verificați cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă peste 60 de agenți economici. Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate 12 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 1000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.