Valea Vişeului – Contrabandişti opriţi cu focuri de armă la frontiera cu Ucraina

politia-de-frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Valea Vişeului – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical, pentru reţinerea unui grup de persoane care transporta ţigări de contrabandă, în zona muntoasă de la frontiera cu Ucraina.

În urma acţiunii a fost reţinut un cetăţean român şi confiscate 6.360 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, cercetările fiind continuate în comun cu autorităţile din ţara vecină, având în vedere că restul persoanelor s-au retras spre teritoriul ucrainean. 

 Ieri, 4 iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, într-o zonă muntoasă de la frontiera cu Ucraina.

Astfel, în jurul orei 20.00, lucrătorii noştri au observat mai multe persoane care se deplasau de la linia de frontieră spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Bistra, jud. Maramureş, transportând în spate colete voluminoase.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă şi un echipaj canin care au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceștia nu s-au oprit, lucrătorii noştri au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, în plan vertical.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea unui bărbat şi anume B. Dumitru, de 29 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, celelalte persoane retrăgându-se spre teritoriul statului ucrainean.

S-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice, în vederea reţinerii persoanelor care au fugit de la faţa locului, fiind anunţate despre caz şi autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La faţa locului, au fost descoperite 13 colete voluminoase care conţineau 6.360 pachete ţigări, mărcile Jin Ling şi Marble, de provenienţă ucraineană.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 56.000 de lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.