Vanatoare pe fondul cinegetic 46 Manastur – o campanie de reducere a efectivelor de vulpi si mistreti

vvvLa sfarsitul  saptamanii trecute s-a desfasurat pe fondul  cinegetic 46 Manastur, o campanie de reducere a efectivelor de vulpi si mistreti. Actiunea  a fost organizata pe raza localitatilor Cernesti, Copalnic Manastur, Coas si Somcuta Mare, urmare a numeroaselor plangeri si sesizari venite din partea cetatenilor din aceste localitati  catre Institutia Prefectului judetul Maramures. Oamenii sunt revoltati de faptul ca porcii mistreti le distrug culturile agricole.

Actiunea de recoltare  de exemplare din efectivele de vulpi si porci mistreti   a demarat vineri, 30 mai 2014, la ea participand 35 de vanatori. Un rol important l-au avut si  locuitorii  din zona, care au participat la  goanele de alungare a mistretilor.Acestea s-au desfasurat in zona Valea Rea in apropierea  satelor Preluca Noua  si Preluca Veche.

La fina, tabloul de vanatoare se prezinta astfel: 3 mistreti, 4 vulpi si un caprior. In total au fost impuscate 11 vulpi, insa doar 4 au fost gasite moarte. In cazul capriorului, vanatorul care l-a impuscat avea autorizatie speciala.

De mentionat ca  cel mai tanar vanator participant la actiune este  Ionut Dancos, de 22 ani, care  a impuscat 2 vulpi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.