Vara își face simțită prezența înainte de 15 mai, cu temperaturi de până la 30 de grade

Meteorologii ANM anunță că vara este pe drum și se pare că nu mai are răbdare să-și facă apariția, cu temperaturi ce se vor ridica până la 28 de grade Celsius, după data de 15 mai. Această perioadă vine după o serie de schimbări semnificative în vreme, cu precipitații mai pronunțate în zilele de 9 și 10 mai.

Prezentarea prognozei pe regiuni:

BANAT

În primele zile, temperaturile vor fi mai ridicate, în jurul a 26 de grade, dar în mijlocul săptămânii, îndeosebi în zilele de 9 și 10 mai, se va răci, cu maxime de 19-20 de grade. După 15 mai, se prevede o creștere a temperaturilor, ajungând la 28 de grade.

CRIȘANA

Primele două zile vor fi calde, cu temperaturi de 25-26 de grade, însă pentru restul primei săptămâni de prognoză se anunță valori mai scăzute, în jur de 19-22 de grade. După aceasta, se va încălzi ușor, iar media temperaturilor maxime va urca la 26 de grade.

TRANSILVANIA

Primele două zile vor avea valori peste media normală, în jur de 24-25 de grade, dar va urma o răcire semnificativă în zilele de 8, 9 și 10 mai, când temperaturile vor oscila între 16 și 18 grade. După 15 mai, se estimează valori în jur de 25 de grade.

MARAMUREȘ

După o zi inițială caldă, cu maxime de 24 de grade, temperaturile vor scădea în medie la 18-21 de grade, dar spre finalul perioadei de prognoză se vor încălzi din nou, ajungând la 24-25 de grade. Vor fi precipitații începând cu după-amiaza zilei de 7 mai și pe parcursul zilei de 8 mai.

MOLDOVA

Primele două zile vor fi calde, dar pe 8 mai se va răci accentuat, cu medii regionale ale temperaturilor maxime de 16 grade. După 15 mai, se estimează valori în jur de 22 de grade. Probabilitatea de ploi este mai ridicată în jurul datei de 9 mai și după 13 mai.

DOBROGEA

Primele două zile vor avea temperaturi de 22-24 de grade, iar în cele mai răcoroase zile din interval, respectiv pe 9 și 10 mai, se vor situa în jur de 16 grade. După 17 mai, se estimează maxime de 24-25 de grade.

MUNTENIA

Primele două zile vor avea temperaturi de 26-28 de grade, dar ulterior vremea se va răci, cu maxime în jur de 18-19 grade. După 16 mai, se estimează valori în jur de 28 de grade.

OLTENIA

Primele două zile vor avea temperaturi de 26-27 de grade, dar ulterior vremea se va răci, cu maxime în jur de 18-19 grade. După 16 mai, se estimează valori în jur de 28 de grade. Probabilitatea de ploi este mai ridicată în 8 și 9 mai și în perioada 13 – 15 mai.

LA MUNTE

Temperaturile vor avea o medie de 14 grade la începutul intervalului, dar vor urca spre final, ajungând la 16 grade. Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai și în zilele de 8 și 9 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile și în restul intervalului.

Aceasta este prognoza pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, iar vara își face simțită prezența încă dinainte de mijlocul lunii mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.