Veniți alături de noi! Primăria nu este a unui om sau a unui grup de oameni, Primăria este a noastră, a cetățenilor!

Evenimentul de lansare a candidaților partidului REPER la Primăria și Consiliul Local Baia Mare a avul loc sâmbătă, 11 mai, în parcul Mara. Invitați speciali la acest eveniment au fost Dragoș Pîslaru, europarlamentar și copreședinte REPER, candidat la alegerile europarlamentare, și prof. dr. Ciprian Mihali, director al Departamentului de Filosofie la Universitatea Babeș-Bolyai, candidat la alegerile europarlamentare pe lista REPER.

Candidatul REPER la Primăria Baia Mare este Florin Barbur, profesor, psiholog și psihoterapeut. Acesta a fost caracterizat de către colegii săi ca fiind „un om al dialogului, un om deschis, un om de bună credință, care nu se sfiește să pună umărul la muncă, un bun îndrumător”.

„Cine mai e și ăsta și ce vrea?” – candidatul la Primărie a fost abordat cu această întrebare, pe o rețea de socializare, și a ținut să ofere un răspuns. Florin Barbur are 46 de ani, s-a născut și a copilărit în Baia Mare, pe strada Oituz. În discursul său a arătat că locurile unde se juca și făcea sport în copilărie (zona Oituz, terenul de atletism, sala de gimnastică a Liceului Sportiv) sunt în prezent într-o stare mai proastă decât erau în urmă cu 30-40 de ani:
„Terenul de atletsim nu avea bălării pe pista de alergare, iar sala de gimnastică nu reprezenta un pericol pentru sănătatea și siguranța copiilor. Cam aici ne-a adus administrația din ultimii 30 de ani. Nu avem condițiile pe care le aveam nici măcar în anii ’90. Baia Mare este un oraș care nu doar stagnează, ci este un oraș care regresează, iar asta ne afectează pe toți. Ne afectează calitatea vieții, calitatea educației de care au parte copiii noștri și, astfel, tinerii aleg să plece.”

Florin Barbur a arătat că REPER este un partid tânăr, iar membrii săi sunt oameni noi în politică, nefiind atât de cunoscuți publicului:

„Așa cum vedeți, avem emoții, și asta arată că suntem oameni simpli ca dvs., nu suntem politicieni versați, care să fie învățați cu uzura care există în viața politică. Suntem oameni tineri, oameni proaspăt intrați în politică și ne dorim să facem lucruri pentru comunitate. Nu am intrat în politică nici ca să ne îmbogățim, nici ca să susținem o gașcă sau un grup de interese din spatele nostru, am intrat pentru că ne dorim o comunitate mai prosperă în Baia Mare.

Florin Barbur ținut să sublinieze și faptul că populația municipiului Baia Mare este în declin pentru că tinerii, atrași de ofertele de studiu și de muncă din orașe mai mari, aleg să părăsească Baia Mare. Candidatul REPER ne propune dezvoltarea unui centru de competențe pentru tineri, de către municipalitate în parteneriat cu mediul de afaceri și cu ONG-urile din zona noastră.

„Nu putem să ne limităm la oferta educațională actuală, vedem ce se întâmplă cu învățământul tehnic, cu învățământul dual. Universitatea, din păcate, are ofertă destul de limitată și atunci tinerii au nevoie de ofertă suplimentară pentru formarea și dezvoltarea lor profesională.”, a declarat Florin Barbur.

De asemenea, în discursul său, le-a propus băimărenilor soluții pentru a construi un parc industrial de care municipiul are atât de multă nevoie, pentru a le oferi tinerilor locuri de muncă și un viitor mai bun, aici, în localitatea lor natală. Scuzele pe care fosta administrație le-a invocat pentru a nu construi acest parc au fost combătute în discursul lui Florin Barbur.

„Nu poți să închizi orașul ca să nu deranjezi pe cineva, orașul trebuie să fie deschis, să atragă investiții, să atragă noi firme care să creeze competiție și concurență pe piața forței de muncă și, în felul acesta, să avem locuri de muncă mai bine plătite. Tinerii nu vor mai pleca pentru că vor avea opțiuni aici.”, a declarat candidatul REPER la Primăria Baia Mare.

Membrii REPER le solicită băimărenilor susținere pentru candidatură, dar și implicare activă în proiectele propuse: „Veniți alături de noi! Primăria nu este a unui om sau a unui grup de oameni, Primăria este a noastră, a cetățenilor!”

Gina Marian, copreședinte REPER Maramureș și candidat la Consiliul Local Baia Mare este specialist în finanțe și bănci, cu experiență de peste 14 ani în domeniul bancar și, mai nou, expert în accesare fonduri nerambursabile, cu experiență de peste 3 ani. Gina Marian a făcut apel la spiritul civic al băimărenilor spirit civic și la implicarea directă, activă în comunitate și în administrația publică:
„N-o să vin să vă rog să mă votați pe mine sau pe colegii mei, pentru că asta face toată lumea. Eu am să vă rog să ne acordați încrederea dvs. și sprijinul dvs. și să veniți alături de noi, pentru că Primăria nu este a unui om sau a unui grup de oameni, Primăria este a noastră, a tuturor locuitorilor acestui municipiu. Este a noastră și trebuie să lucrăm împreună să ne facem viața bună și frumoasă.”

Toate proiectele pe care aleșii din administrația publică și le propun costă bani, dar acești bani lipsesc, conform Ginei Marian, pentru că banul public nu este folosit cum se cuvine:

„Problema în Primărie este că se cheltuie banul public în defavoarea celor care plătesc taxe. Dvs. plătiți taxe și primiți în schimb, ce? O diplomă că v-ați plătit taxele la timp! Minunat! De fapt banii aceia pe care dvs. îi plătiți trebuie să se întoarcă și să lucreze tot pentru dvs., trebuie să vedeți lucrurile acestea în fiecare zi. De-asta plătiți taxe, pentru un trai mai bun, nu pentru paranghelii, ci pentru un trai mai bun. Nu pentru mici și bere la Sărbătoarea Castanelor.”, a declarat aceasta.

„Fermi. Integri. Muncitori”, echipa REPER este interesată de promovarea unor valori și principii sănătoase în societate, nu de interesele personale și de grup.

Florin Nemeș, inginer de profesie și candidat al partidului REPER la Consiliul Local Baia Mare, a ținut să întărească spusele colegilor, reafirmând valorile partidului REPER și pe cele ale membrilor acestuia:

„M-am regăsit în partidul REPER, între oameni care promovează valori și principii morale, nu interese personale, particulare, de grup. Deviza partidului, <<Fermi. Integri. Muncitori.>> ne însoțește în toate acțiunile, având ca reper bunul simț, buna credință, demnitatea și respectul.”

Repere din Parlamentul European

Dragoș Pîslaru, europarlamentar și copreședinte REPER, candidat la alegerile europarlamentare din 9 iunie, a întârit și el importanța construirii unei comunități puternice în orașul nostru:

„În ultima perioadă discuțiile sunt mai mult despre betoane, despre asfalt, despre poduri sau alte lucruri de care avem nevoie și care sunt oarecum edilitare. Aceste lucruri fac parte dintr-o normalitate a unui oraș, n-ar trebui să ai o echipă întreagă la Primărie ca să facă ceea ce este absolut normal, să se ocupe ca orașul să arate cât de cât decent. Dar noi, la partidul REPER, propunem mai mult decât atât, propunem ca Baia Mare, acest oraș frumos, un oraș care are și potențial turistic și economic și este într-adevăr un motor de dezvoltare pentru întreaga zonă de nord a țării, să devină o comunitate. Noi credem că mai presus de betoane sunt oamenii. ”

Dragoș Pîslaru a subliniat și importanța pe care o are protejarea mediului pentru o viață sănătoasă și liniștită a băimărenilor care, conform acestuia, sunt încă „otrăviți” de deșeuri toxice. El a susținut că nu există niciun motiv pentru care administrația locală și cea județeană nu au reușit până acum să ecologizeze și să curețe zonele în care au fost deschise Romplumb, Cuprom, flotația minieră, precum și alte zone similare poluate prin industrializare sau exploatare. Europarlamentarul i-a asigurat pe băimăreni că aceste lucrări de curățare și ecologizare sunt asigurate de Uniunea Europeană prin investiții considerabile oferite statelor membre pentru protecția mediului.

La eveniment a participat și prof. dr. Ciprian Mihali, candidat al REPER pentru Parlamentul European, care s-a născut în Baia Mare și a copilărit aici și care susține că Baia Mare este orașul în care a învățat să fie un om cinstit și harnic. Acesta s-a declarat dezamăgit de fosta administrație și de lipsa de implicare a foștilor edili în comunitatea din Baia Mare și în rezolvarea problemelor existente la nivel local.

Partidul REPER vă invită să urmăriți în perioada următoare proiectele pe care le propun candidații REPER pentru Baia Mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.