VESTE BOMBA DE LA LIDL şi la KAUFLAND! Mare atenţie LA CASĂ!

La aproximativ patru luni de când au fost emise primele tichete de masă în format electronic, toţi marii retaileri alimentari acceptă aceste metode de plată moderne. Cu două excepţii însă.

Tot mai multi romani folosesc tichetele de masa electroniceReţelele de magazine Kaufland şi Lidl, operate de grupul german Lidl& Schwarz, sunt singurele lanţuri mari alimentare care nu permit, momentan, clienţilor posibilitatea de a plăti cu tichete de masă electronice, potrivit observaţiilor ECONOMICA.NET. Problema, au declarat pentru ECONOMICA.NET surse apropiate retailerilor, constă în imposibilitatea tehnică de a folosi aceste echipamente, problema urmând a fi soluţionată în perioada următoare.

Ceilalţi mari retaileri oferă această posibilitate.

Tichetele electronice au fost introduse în România începând cu finele lunii octombrie anul trecut, după ce Ministerul de Finanţe a autorizat cei mai mari jucători din piaţa tichetelor de masă, Edenred, Sodexo şi Up România (fosta Cheque Dejeuner) să le emită.

De atunci, atât numărul românilor care au migrat către aceste tipuri de tichete, cât şi magazinele sau restaurantele care le acceptă a crescut constant. Astfel, la sfârșitul lunii ianuarie 2016, la 3 luni de la debutul în România al cardurilor de masă, compania Edenred a emis deja carduri Ticket Restaurant pentru peste 60.000 de angajați.

Aceasta în condiţiile în care, în România, peste 35.000 de companii acordă tichete de masă Ticket Restaurant, emise de Edenred celor peste 1 milion de angajați ai lor.

În total, în jur de 2 milioane de români primesc tichete de masă de la angajatorii lor.

De asemenea, Sodexo, care deţine o cotă de 40% din piaţa tichetelor de masă, are în jur de 5.500 de carduri Sodexo Gusto Pass active, iar clienţii lor pot folosi aceste carduri la peste 5.000 de comercianţi, care acoperă peste 85% din suprafața țării.

Compania estimează că după în primii trei ani de la lansarea noului produs volumul de tichete de masă pe suport electronic emise de Sodexo să reprezinte 30% din total. „Există acest trend de a migra pe tichetele de masă electronice în mai multe ţări. Şi viitorul este pe card. Este însă şi vorba despre o chestiune culturală, iar România este o ţară a cash-ului”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Balint Besseneyey, CEO Sodexo. Potrivit acestuia, compania pe care o conduce oferă clienţilor posibilitatea de a opta atât pentru varianta card, cât şi pentru varianta cash, în funcţie de preferinţele fiecărui angajat.

În momentul de faţă, în jur de 60% dintre europeni folosesc tichetele de masă electronice, rapiditatea cu care au trecut de la formatul pe hârtie la cel electronic depinzând de la ţară la ţară. Spre exemplu, în Belgia, la 3 ani de la implementarea acestui sistem, doar 20% dintre cetăţeni îl foloseau.

sursa:economica.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.