VESTE BOMBA! La cât se vor MAJORA ALOCAŢIILE! Este o nebunie!

elevii730Un proiect de lege din 2016 vizeaza marirea alocatiilor copiilor. Pe ordinea de zi a Senatului si a Camerei Deputatilor se afla mai multe proiecte de lege privind marirea indemnizatiei de somaj, acordarea de pensii speciale, sporuri si prime pentru anumiti bugetari si veterani de razboi, dar si marirea alocatiilor. Se pare ca alesii ar vrea sa creasca alocatia la 200 de lei.

34 de senatori au iniţiat o propunere legislativă pentru modificarea art.3 alin.(1) din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, republicată.

Potrivit proiectului de lege, „cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte la valoarea de 200 de lei, începând cu 1 ianuarie 2015”.

Proiectul de lege a fost respins de către Senat şi a fost trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor, aceasta fiind şi cameră decizională.

Tot un proiect de lege pentru modificarea legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii a fost depus de 61 de senatori şi deputaţi.

Potrivit proiectului de lege, „alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal, profesional sau în centrele de educaţie incluzivă, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora, dar cel mult până la împlinirea vârstei de 26 de ani”.

Mail mult, „tinerii care repetă anul şcolar nu beneficiază de alocaţie de stat, cu excepţia celor care repetă anul din motive de sănătate, dovedite cu certificat medical sau cu certificat de încadrare în grad de handicap pentru cei din centrele şcolare de educaţie incluzivă”.

Iniţiativa legislativă a fost respinsă de Senat şi trimisă pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională, scrie observator.tv.

Sursa: wowbiz.ro

3 COMENTARII

  1. Bine k la parlamentari dati prime si cand este vorba despre marirea alicatie la copii dezbateti nu stiu cat timp o lege,voi aveti habar cati bani ai nevoie pt cresterea unui copil,da am uitat voi nu aveti copii si va ganditi numai la voi…

  2. Bine ar fi sa se mărească la 200 lei dar asta nu o sa vedem decât prin 2050.Pana atuncea poate o sa hotarasca sa crească alocatiile copiilor.Cu 84 lei putem cumpăra o pereche de papuci si atât.Mancare,haine,rechizite de pe ce sa cumparam?Asta nu se întreabă parlamentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.