Veste BOMBĂ pentru românii plecați la muncă în străinătate! ANAF îi pune poprire pe cont unui român care a muncit corect în străinătate

poprire

Tudor Petre a muncit din greu prin străinătate și s-a trezit dator. ANAF îi poate pune poprire pe orice cont.

În urmă cu câțiva ani Tudor părăsea Bacăul ca să iși facă o viață mai bună și să asigure celor doi copii ai săi un trai decent și posibilitatea de a urma o școală sau o facultate din București. Mai întâi a lucrat ca zilier în Rayo Vallecano, iar după mai bine de un an de pribegie în străinătate a reușit să se angajeze pe un șantier din Valencia, unde a lucrat trei luni ca zidar.

Vă vom prezenta în continuare în exclusivitate povestea unui roman, care după 10 ani de muncă cinstită în străinătate s-a trezit că datorează Fiscului din Spania și celui din Italia aproape 2.500 de euro. Dar să vedem cum s-a ajuns aici.

Tudor Petre a lucrat 3 ani neîntrerupți în Spania, după care a revenit în tară fără a anunța autoritățile spaniole că face acest lucru și nici despre faptul că a luat 6 luni ajutor de șomaj deși în același timp a efectuat activități de prestări servicii în Romania și Italia, fără a exista un angajament legal clar ci doar înțelegeri verbale. În Spania există însă o lege care sancționează în continuare persoanele care nu au declarat printr-o cerere tip că nu mai au domiciliul în țara respectivă.

Tudor Petre susține că statul italian i-a trimis recent prin poștă o înștiințare prin care îi reprosează că nu poate demonstra că pe parcursul șederii sale pe teritoriul Italiei a prestat servicii legale care să ateste conform contului bancar sumele de bani depuse în contul individual sau al soției, căreia i-a virat sume lunare de peste 500 de euro. Cu alte cuvinte, Fiscului spaniol și italian, a verificat conturile românului și a calculat la sânge sumele pe care acesta trebuie să le achite, deoarece nu au fost impozitate corect și la momentul respectiv. În total 2.460 de euro cu penalități zilnice de 0,5% .

În această situație se pot trezi și alți români care nu au dovezi clare asupra provenienței sumelor de bani trimise acasă deoarece este foarte probabil ca inspectorii ANAF  să ia la puricat fiecare transfer înregistrat în baza de date și fiecare bănuț existent în conturile bancare.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.