Veste bună! Alocaţia copiilor creşte la 84 de lei

Plenul Camerei Deputaților a votat miercuri un amendament, propus de PNL, prin care alocațiile de stat pentru copii se dublează. Proiectul de lege este la un pas de a fi adoptat, acesta urmând să primească votul final miercuri după-masa.

Deputaţii social-democraţi din Comisia de Muncă au dat, marţi, aviz negativ proiectului PNL care vizează majorarea alocaţiilor copiilor de la 42 la 84 de lei. Deputaţii PSD s-au opus măririi alocaţiei copiilor pe motiv că nu ar exista fonduri bugetare suficiente pentru creşterea acestora.

Miercuri dimineaţă, însă, amendamentul de creştere a alocaţiilor a fost supus votului Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz, care a dat aviz favorabil majorării sumei la 84 de lei.

„Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii să vină să precizeze sursele de unde vom da alocaţiile. Nu putem mări o alocaţie fără să avem o sursă. Această creştere de la 42 la 80 nu acoperă cheltuielile, dar, în acelaşi timp, la cele 3.600.000 de copii nu ne putem permite să dăm o lege fără să avem sursa de finanţare”, a declarat Florin Iordache.

„A fost considerat acest amendament un «tembelism» de către PSD, am fost făcuţi în toate felurile. Ni s-a explicat foarte savant de reprezentantul Ministerului Muncii că există şi alte forme de sprijin pentru copii în afara acestei alocaţii”, a declarat Ludovic Orban.

Astfel, 98 de deputaţi au votat miercuri ca alocaţia pentru copii să crească de la 42 de lei cât este în prezent la 84 de lei şi deşi au existat şi 77 voturi împotrivă, amendamentul a fost aprobat.

PSD a cerut 25 de minute pentru consultări după acest vot pentru amendamentul PNL.

Amendamentul PNL a fost depus la OUG 65/2014. Legea de aprobare a ordonanţei, cu tot cu amendamentul PNL, urmează să fie supusă la vot în plen. Dublarea alocaţiilor este, astfel, la un pas de adoptare, în condiţiile în care e mai puţin probabil ca PSD să respingă propria ordonanţă.

În plenul Senatului, amendamentul fusese respins, însă în Camera Deputaţilor, amendamentul a primit un vot favorabil.

Ordonanța cu amendamentul admis urmează să intre la votul final miercuri după-amiază.

În ultima vreme au existat mai multe propuneri şi încercări de majorare a alocaţiei de stat pentru copii însă abia astăzi aceasta a fost aprobată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.