Veste bună pentru români. TAXA AUTO, desființată de Curtea Europeană de Justiție. Se schimbă iar legea

taxaTimbrul de mediu este aplicat discriminator, a decis Curtea Europeană de Justiţie din Luxemburg. Guvernul va trebui să modifice legislația.

Curtea a luat această decizie  reclamând faptul că pentru maşinile de mâna a doua înmatriculate între 1 ianuarie 2007 şi 1 ianuarie 2013 taxa este zero, scrie adevărul.ro. Instanța europeană a fost sesizată de Curtea de Apel Brașov. Un brașovea a dorit să aducă o mașină second hand din Spania, pentru care i s-a cerut timbru de mediu.
În 2013, când a dat ordonanță de urgență pentru introducerea timbrului de mediu, Guvernul a hotărât  rambursarea sumelor colectate nelegal de la cei care şi-au înmatriculat maşini la mâna a doua începând din 2007. Taxa auto fusese declarată neconformă cu legislația europeană, tot de Curtea de la Luxemburg.

Guvernul a decis ca timbrul de mediu să fie zero pentru maşinile pentru care s-a plătit deja taxa auto sau o taxă echivalentă în perioada 2007-2013. Scopul scutirii a fost evitarea dublei impuneri pentru o marfă care a fost deja taxată. O asemenea scutire înseamnă, însă, că nu toate autovehiculele rulate vândute pe piaţa naţională fac obiectul timbrului de mediu, în timp ce, ca regulă generală, autovehiculele importate din alte state membre ale Uniunii Europene fac obiectul acesteia.

Executivul va trebui fie să elimine plata timbrului de mediu pentru vehicolele second-hand importate, fie să introducă o taxă similară și la mașinile cumpărate din România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.