Veste extraordinară pentru aceşti tineri din România. Şcoala de şoferi va fi gratuită

Mai mulți tineri din România au primit o veste extraordinară atunci când au aflat că o școală va fi gratuită pentru ei. Şcoala de şoferi va fi gratuită cu ajutorul unui program finanțat de Fundația pentru Comunitate, iar toate cheltuielile efectuate dobândirii permisului de conducere vor fi decontate.

 

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Școala de șoferi va fi gratuită pentru mai mulți tineri

Permisul de conducere este un document indispensabil în aceste vremuri. Așadar, Cei de la Fundația pentru Comunitate au lansat un program în cadrul căruia tinerii din mediile defavorizate vor beneficia de școala de șoferi într-un mod gratuit. Tinerilor cu vârsta cuprinsă între 17 și 25 de ani le vor fi decontate toate cheltuielile făcute în scopul dobândirii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

„Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obţinerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiţie sau poate fi un avantaj în obţinerea unui loc de muncă sau în menţinerea şi extinderea atribuţiilor de serviciu existente. Persoanele eligibile pentru finanţare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 şi 25 de ani care doresc să obţină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie. Solicitările de finanţare pot fi transmise online sau prin poştă până la data de 23 ianuarie 2021”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri, de Fundaţia pentru Comunitate.

Dosarul va trebui să conțină pe lângă formularul de înscriere și alte cinci documente obligatorii. Printre acestea se numără scrisoare de motivare personală și ancheta socială. Minorii vor avea nevoie și de o declarație din partea părintelui sau al reprezentantului legal. În cazul celor cu vârsta peste 18 ani, aceștia vor trebui să atașeze la dosar o declarație din partea unui mentor precum și un document care atestă studiile absolvite.

„Mesajul nostru este foarte simplu: plătim şcoala de şoferi”

Pentru cei care doresc să aibă mai multe șanse în a obține această gratuitate, există o opțiune în plus. Așadar, aceștia vor trebui să aducă o adeverință din partea unui angajator din care să poată reieși faptul că obținerea unui permis de conducere îl va ajuta la anajare. O altă modalitate este să obțină o astfel de recomandare din partea unui ONG sau din partea unei instituții care aparține statului.

„Mesajul nostru este foarte simplu: plătim şcoala de şoferi. Prin acest program plătim costurile şcolii de şoferi, cuprinse între 1.300 şi 2.300 de lei, sau pentru anumite categorii chiar 3.000 de lei, dar şi alte cheltuieli precum examenul medical. Este un program foarte popular şi în fiecare an avem de trei-patru ori mai multe solicitări decât finanţările pe care le acordăm. Pentru acordarea finanţării avem în vedere situaţia materială a solicitantului, dar şi modul în care acesta reuşeşte să ne convingă că are nevoie de permis de conducere pentru un loc de muncă”, a declarat, Andras Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

În cei cinci ani de când a fost lansat acest program, 83 dintre tineri au finalizat cu succes cursurile și au promovat ambele examene. Alți 68 de tineri care au intrat în program își continuă studiile sau sunt deja programați pentru examene.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.