Veste proastă pentru români. Ce se întâmplă cu concediile în 2019

Nunţile şi concediile s-ar putea scumpi în acest an. Barmanii şi ospătarii nu mai pot fi angajaţi cu ziua. Modificarea a intrat în vigoare la începutul anului, odată cu noile măsuri fiscale. Iar cei din industria turismului ameninţă că vor scumpi serviciile, dacă trebuie să facă noi angajări.

Vezi: Profita ACUM de aceasta ocazie! Croaziera pe Nil si sejur la Hurghada. Avion din Budapesta, plecare pe 29 ianuarie!

Până anul trecut, în restaurantele din hoteluri barmanii, ospătarii și bucătarii puteau fi angajaţi şi ca zilieri. De când au intrat în vigoare noile măsuri fiscale, în turism, angajatorii trebuie să le facă acte pentru minimum trei luni.

Primul efect: s-ar putea scumpi nunţile şi concediile. În staţiuni, managerii de restaurant ameninţă cu scumpiri.

Cei din industrie cred că noile măsuri ar putea spori deficitul de forță de muncă, pentru că mulţi tineri lucrau ca zilieri în vacanțe, iar acum restaurantele nu îi mai pot angaja.

Ordonanța 114 a atras după sine modificări și pentru alte categorii de zilieri. În momentul de față, zilieri mai pot fi angajați în agricultură, silvicultură și piscicultură. Şi doar pentru cel mult 120 de zile pe an.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.