Veste proastă pentru şoferii români. Aceste maşini VOR FI INTERZISE!

permis retinutVeste proastă pentru şoferii români! Ce se întâmplă dacă ai o astfel de maşină!

Fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, a inițiat un proiect de lege la care se lucrează în Camera Deputaților și în care se vorbește despre condițiile în care autoturismele cu volan pe dreapta să poată circula în România, transmite b1tv.

 Potrivit proiectului, mașinile cu volan pe dreapta vor putea circula în România numai dacă îndeplinesc trei condiții necesare:
 Șoferul să dețină un permis eliberat de autoritățile unde astfel de autovehicule sunt permise (Marea Britanie, Irlanda, Cipru, Noua Zeelandă sau Botswana)

Șoferul să urmeze un curs de cel puțin 20 de ore pe o mașină modificată.

Autoturismul să fie dotat cu oglinzi periscopice, care costă aproximatic 250-350 de lei.

Proiectul a fost inițiat după ce, din rapoartele Poliției Rutiere, toți șoferii unor astfel de mașini au fost găsiți vinovați în producerea accidentelor în care au fost implicați.

Cei care vor încălca regulile vor fi amendaţi cu sancţiuni până la 800 de lei. Ca şi măsură complementară, şoferului i se va reţine şi certificatul de înmatriculare.

În prezent, în România circulă aproximativ 10.000 de autoturisme cu volan pe dreapta.

sursa:capital.ro

Loading...

6 COMENTARII

  1. Am 21 de ani de experienta in conducere si pot conduce un autovehicul si cu volanul in portbagaj…sa nu mai dea dobitocii permise la toti prostii SI NU VOR MAI FI ATATEA ACCIDENTE. Nu are nicio legatura pozitia volanului atata timp cat esti atent si iti iei masurile de siguranta in depasire din timp.Detin 4 autovehicule doua cu volan pe stanga si doua pe dreapta si niciunul nu este lovit si nici nu a fost implicat in vreun accident.

  2. [din rapoartele Poliției Rutiere, toți șoferii unor astfel de mașini au fost găsiți vinovați] … DAR ABSOLUT TOȚI! O natie de handicapati.

  3. Sunt de acord sa nu-i mai lase sa conduca astfel de masini la noi in tara nu exista benzi de circulație cum sunt in alte tari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.